La International Champions Cup comença amb victòria dels LA Galaxy

El torneig de pretemporada que comptarà amb la participació del FC Barcelona ha començat aquest dissabte amb una victòria del primer rival dels blaugranes a la competició Els partits es disputaran entre els Estats Units, el Canadà, Mèxic i Europa

La International Champions Cup ja està en marxa. La competició de pretemporada en què participarà l’equip de Luis Enrique ha començat aquest dissabte amb una victòria dels LA Galaxy, el primer rival del FC Barcelona a la gira americana. Els americans han guanyat per 2-1 davant el Club Amèrica de Mèxic a l’estadi StubHub Center. Quintero ha posat Amèrica per davant als primers compassos del partit, però un gol de l’irlandès Robbie Keane ha igualat el marcador per als californians. A la segona part, quan faltaven deu minuts per acabar el partit, Alan Gordon ha donat la primera victòria del torneig al conjunt americà. Steven Gerrard, excompany d’equip de Luis Suárez al Liverpool, ha debutat amb el seu nou equip jugant els primers 45 minuts del matx.

Els LA Galaxy serà el primer rival del Barça a la International Champions Cup el 22 de juliol (05.00 hores) al Rose Bowl de Pasadena, Califòrnia. Els següents partits als Estats Units seran contra el Manchester United el 25 de juliol a San Francisco (22.00 hores) i contra el Chelsea el 30 de juliol a Washington DC (02.00 hores). L’última aparició dels blaugranes al torneig serà a Europa, contra la Fiorentina el 2 d’agost a Florència (21.00 hores).

Cartell de gran nivell

La competició, que transcorrerà entre l’11 de juliol i el 5 d’agost, presenta un cartell de gran nivell. Hi participen un total de deu equips. A més dels esmentats, completen el quadre el PSG i el FC Porto com a representants europeus, els New York Red Bulls i el San Jose Earthquakes de la MLS i el Club América de Mèxic. Els partits es disputaran entre els Estats Units, el Canadà, Mèxic i Europa.

El sistema de competició té format de Lliga. Cada equip disputarà un total de quatre partits i guanyarà qui més punts obtingui. El valor de la puntuació és el següent: el guanyador d’un partit sumarà tres punts. En cas d’empat, el vencedor es decidirà directament a la tanda de penals i, en aquest cas, el guanyador sumarà només dos punts en comptes de tres, mentre que el perdedor en sumarà un.