La golejada a la final del Mundial de Clubs, en cinc claus

La golejada a la final del Mundial de Clubs, en cinc claus

El desequilibri de Messi, l’instint golejador de Suárez i el retorn del trident han estat fets determinants perquè el Barça s’hagi proclamat campió del món per tercera vegada a la seva història

Superació de la pressió inicial de River: El partit ha començat amb una línia de pressió molt alta per part dels argentins que ha dificultat el control del joc blaugrana en els primers compassos del matx, que a més, havien d’anar esquivant les entrades dures de jugadors com Ponzio i Mercado. Però l’equip ha sabut trobar els espais adequats per perforar les línies de pressió argentina i generar perill sobre l’àrea de Barovero.

El desequilibri de Messi: Després de perdre’s el partit de semifinals contra el Guangzhou Evergrande per culpa d’un còlic nefrític, l’argentí s’ha exhibit sobre la gespa del Yokohama Stadium amb un repertori de jugades i regats impossibles que han fet anar de corcoll la defensa del club millonario. El ‘10’ del Barça ha estat l’encarregat d’obrir el marcador a la primera meitat i ha intervingut en els altres dos gols de l’equip. Amb el gol marcat contra River Plate, l’argentí es converteix en el màxim golejador històric dels Mundials de Clubs amb cinc gols, empatat amb César Delgado de Monterrey i Luis Suárez. A més, la seva actuació en la final ha estat premiada amb la Pilota de Plata del torneig.

L’instint golejador de Suárez:  El davanter uruguaià és un autèntic depredador de l’àrea. I és que després de fer un hat-trick contra el Guangzhou a les semifinals, l’uruguaià ha tornat a demostrar el seu poder golejador marcant dos gols més en la final contra River i ha liquidat totes les esperances argentines de remuntada. El ‘9’ blaugrana ha marcat cinc gols dels sis que el Barça ha fet en aquest Mundial de Clubs i també se situa amb Messi i Delgado com a màxims golejadors històrics. Per aquest motiu, ha estat escollit sense cap mena de dubte amb la Pilota d’Or del campionat.

El retorn del trident: Un cop superat el còlic nefrític de Messi i la lesió a l’adductor de la cama dreta de Neymar Jr, Luis Enrique els ha pogut incloure en l’onze inicial. I és que quant Messi, Suárez i Neymar Jr coincideixen sobre la gespa el FC Barcelona agafa una altra dimensió. Els tres davanters s’han buscat constantment com fan habitualment i les seves transicions en zona d’atac han estat impossibles d’aturar per la defensa argentina. Tot i que Neymar Jr no ha pogut marcar ha realitzat l’assistència en el tercer gol culer que ha marcat Suárez.

La pausa del mig del camp i la seguretat defensiva: Busquets, Rakitic i Andrés Iniesta han estat peces claus perquè l’equip tingués la calma necessària per construir el joc i no precipitar-se en algunes accions del partit, sobretot en l’inici de la final. Per part defensiva, tan els centrals Piqué i Mascherano com Jordi Alba i Alves han estat concentrats en les poques arribades dels de Marcelo Gallardo, que quan han pogut rematar s’han trobat amb un espectacular Claudio Bravo que ha aturat les seves ocasions amb grans aturades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut