La Croàcia de Rakitic vol mantenir el liderat del Grup H de classificació per a l’Eurocopa 2016

La Croàcia de Rakitic vol mantenir el liderat del Grup H de classificació per a l’Eurocopa 2016

La selecció balcànica lluita per assolir la primera plaça amb Itàlia, actualment a dos punts dels croats A més, Arda Turan, amb Turquia, i Vermaelen, amb Bèlgica, també jugaran els seus partits de classificació

L’Azerbaidjan – Croàcia (18.00 hores) estrena aquesta nova jornada de classificació per a l’Eurocopa 2016, que se celebrarà a França el proper estiu. Els locals buscaran millorar els seus resultats del Grup H contra una Croàcia que és líder, amb 14 punts, i que lluita frec a frec amb Itàlia per aconseguir la primera plaça del grup. Actualment, els balcànics i els italians estan separats per dos punts a la classificació, però no poden despistar-se perquè Noruega, amb 10, els segueix molt a prop.

Si Croàcia guanya el seu partit contra l’Azerbaidjan, haurà fet el seu millor inici en una fase de classificació per a l’Eurocopa, amb 17 punts en 7 partits. Uns registres molt bons, com també ho són els d’Ivan Rakitic. El migcampista del Barça és un dels quatre jugadors que encapçalen el rànquing d’assistències durant aquesta fase de classificació, ja que n’ha fet quatre en sis partits.

La nota curiosa de l’enfrontament es troba a les banquetes. El croat Robert Prosinecki és el seleccionador d’Azerbaitjan. L’ara entrenador dels de la Regió del Caucas va jugar 49 partits amb Croàcia i va marcar deu gols. Tant ell com l’actual seleccionador de Croàcia, Niko Kovac, van jugar junts a la selecció entre el 1996 i el 2002. Tots dos, però, són nascuts a Alemanya.

Vermaelen torna a vestir-se de Rode Duivel

Gairebé tres hores més tard que el de Rakitic, començarà un altre partit amb representació blaugrana. Es tracta del Bèlgica – Bòsnia i Hercegovina (20.45 hores), amb el retorn de Thomas Vermaelen a la convocatòria dels Rode Duivels (Diables Vermells). Després de 14 mesos, el defensa podrà tornar a jugar amb el seu combinat nacional, després de lesionar-se en el Mundial de Brasil del 2014 i no recuperar-se fins a finals de la temporada anterior. Però, després del bon inici de competició que ha fet amb el Barça, el seleccionador belga Marc Wilmots ha decidit comptar amb ell per jugar aquesta tanda de partits de classificació.

El primer serà contra Bòsnia, que ha de servir per recuperar la moral d’una Bèlgica que va perdre el colideratge en la darrera derrota contra Gal·les. A més a més, i tenint en compte que el Grup B és el més competit, ja que només hi ha sis punts de diferència entre els cinc primers classificats, els tres punts esdevenen molt importants.

L’estadística que afavoreix Bèlgica és que queda invicte en els darrers dotze partits de la fase de classificació que han jugat a casa, amb set victòries i cinc empats. L’última derrota data del 3 de setembre del 2010, contra l’Alemanya (0-1), cinc anys i un dia abans del partit d’aquest vespre contra Bòsnia i Hercegovina.

Ara mateix, Gal·les és líder, amb 14 punts, seguit dels belgues, amb 11. Però Israel i Xipre, amb 9, i Bòsnia, amb 8, els segueixen de molt a prop. Andorra, de moment, no ha pogut guanyar cap partit. En aquesta jornada, Xipre juga contra Gal·les mentre que Israel ho fa contra Andorra.

Turquia no vol despenjar-se més

La selecció de Turquia va perdre els seus dos primers partits de la fase classificatòria, però s’ha refet i ha aconseguit vuit dels últims dotze punts possibles. Malgrat tot, no poden deixar-ne escapar més si volen ser a França, perquè són a dos d’Holanda, a cinc de la República Txeca i a set del líder, Islàndia.

En aquesta jornada, la Turquia d’Arda Turan té una bona oportunitat per reduir diferències i, també, per ampliar-les amb el seu màxim perseguidor. Perquè, aquest vespre (20.45 hores), juga contra Letònia, que només se situa a dos punts per sota dels turcs.

Arda Turan, convocat amb el seu país tot i no poder jugar amb el Barça, podrà seguir acumulant minuts. Durant aquesta fase classificatòria, el turc ja ha jugat 5 partits i ha marcat un gol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut