La Champions League 2016/17 pren forma

La Champions League 2016/17 pren forma

Dels 32 equips que participaran a la fase de grups, 22 ja tenen la classificació assegurada per a la propera temporada

La Lliga de Campions de la temporada vinent ja té gairebé assignats els bombos de la fase de grups. 22 dels 32 equips que formaran part de la fase de grups ja tenen la classificació assegurada. L’únic bombo que ja està confirmat és el primer amb els campions de les respectives Lligues; el FC Barcelona, el Bayern de Munic, el Benfica, el PSG, la Juventus, el Leicester City i el CSKA de Moscou, així com també l’actual campió d’Europa, el Reial Madrid.

Entre tots aquests destaca l’aparició del Leicester en el primer bombo de la Champions. I és que per primera vegada a la història el conjunt anglès disputarà la màxima competició continental. Ho farà després de conquerir la Premier League, també, per primera vegada a la seva història. Els blaugranes no se’ls trobaran a Europa, almenys durant la primera fase, però sí que es veuran les cares abans que comenci el curs en el segon duel de pretemporada. Un partit que es jugarà a Estocolm.

Al segon bombo, Atlètic de Madrid, Borussia de Dortmund, Arsenal, Sevilla, Nàpols i Bayer Leverkusen són els classificats i faltaran dos conjunts més per completar-lo. En el tercer ja hi són el Basilea, el Tottenham, el Dinamo de Kíev i l’Olimpique de Lió a l’espera de conèixer quatre equips més. En l’últim bombo, el PSV, l’Sporting de Portugal, el Bruges i el Besiktas tenen la plaça assegurada i com en el tercer, encara tindran lloc quatre equips més.

Les fases prèvies

Fins a 10 equips poden entrar encara a la Lliga de Campions de la temporada vinent. Cinc places seran pels campions de Lliga amb menor coeficient UEFA, mentre que les altres cinc seran per equips no campions de Lliga, però sí classificats entre els tres o quatre primers de les principals Lligues europees. Entre aquests, destaquen equips com el Manchester City de Pep Guardiola, el Porto, el Shakthar Donetsk, l’Olympiacos, el Vila-real, l’Ajax, la Roma, el Borussia de Mönchengladbach i el Celtic, entre d’altres. El camí cap a la conquesta de Cardiff – seu de la final- començarà d’aquí poc més d’un mes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut