L’Uruguai de Luis Suárez s’acomiada de la Copa Amèrica amb victòria (3-0)

El davanter blaugrana no ha pogut disputar cap minut de la competició que enguany celebrava el seu centenari

L’Uruguai de Luis Suárez ha tancat la seva participació a la Copa Amèrica amb un triomf per 3-0 contra la selecció de Jamaica a Santa Clara. Tot i l’absència del davanter blaugrana, el conjunt de Tabárez no ha tingut problemes per desfer-se d’un rival que ha estat inferior durant els noranta minuts. Abel Hernández, Je-Vaughn Watson en pròpia porta i Mathias Corujo han anotat els gols per al conjunt uruguaià. Així doncs, la ‘celeste’ tanca amb un triomf una participació discreta en el torneig, on ha sumat només una victòria en tres partits.

La lesió de Luis Suárez, que no ha pogut disputar cap minut a la competició, ha estat una llosa massa pesada per a la selecció d’Oscar Tabárez, que no ha pogut superar la baixa del seu millor jugador.

El jugador charrúa va tornar a jugar amb la seva selecció el 25 de març passat, després de finalitzar la sanció imposada per la FIFA al Mundial del Brasil. En el seu retorn contra el Brasil, Suárez va marcar un gol que va ajudar el combinat uruguaià a sumar un punt a Recife de cara a les eliminatòries de l’Amèrica del Sud per al Mundial de Rússia 2018. Suárez també va disputar els noranta minuts en el triomf de l’Uruguai contra el Perú (1-0) el 29 de març passat.

El Brasil torna a casa i l’Argentina té encarada la seva presència als quarts de final

De la mateixa manera que l’Uruguai, el Brasil de l’exblaugrana Dani Alves marxa de la Copa Amèrica de manera prematura. La polèmica derrota davant el Perú –amb un gol il·legal- per 1-0 deixa fora la ‘canarinha’, que només ha sumat quatre dels nou punts possibles.

D’altra banda, l’Argentina de Leo Messi i Javier Mascherano ha guanyat els seus dos partits (2-1 i 5-0) i si suma un punt en el partit contra Bolívia serà primera del grup D. Presumiblement, l’Argentina es creuarà amb Veneçuela als quarts de final. Finalment, la Xile de Claudio Bravo es juga la classificació per als quarts de final contra Panamà aquesta matinada, en un duel entre dos conjunts que estan empatats a tres punts. El vencedor es veurà les cares amb Mèxic als quarts de final.