L’Osasuna, un vell conegut del Barça, torna a Primera Divisió

L’Osasuna, un vell conegut del Barça, torna a Primera Divisió

Culers i navarresos han coincidit 36 temporades a la màxima categoria del futbol espanyol, amb un balanç molt favorable al Barça

Després d’una última eliminatòria d’allò més emocionant contra el Girona, l’Osasuna va aconseguir l’ascens a Primera Divisió després de dues temporades a Segona. El conjunt navarrès, que va ser sisè a la Lliga regular, va accedir al play-off d’ascens in-extremis i va eliminar els dos equips catalans que lluitaven per accedir a la màxima categoria: el Nàstic de Tarragona, primer, i el Girona, després. D’aquesta manera, l’Osasuna torna a l’elit del futbol espanyol dues temporades després del descens de categoria.

Així doncs, el Barça tornarà a l’estadi d’El Sadar per enfrontar-se amb l’Osasuna dues temporades després. Culers i navarresos són vells coneguts, ja que han coincidit a Primera Divisió en un total de 36 temporades. Des del 1935, quan els dos equips es van enfrontar per primera vegada, han disputat 72 partits de Lliga amb un balanç del tot favorable al Barça: 41 victòries, 16 empats i 15 derrotes.

Els precedents tenen color blaugrana, sobretot en els partits disputats a Barcelona. I és que els culers, com a locals contra l’Osasuna, han guanyat 28 dels 36 partits disputats, a més de quatre empats i quatre derrotes. A més, els últims records de les visites dels rojillos al Camp Nou ens porten gols i més gols a la ment, ja que en els darrers tres Barça-Osasuna a l’Estadi se n’han vist 21: 8-0, 5-1 i 7-0.

El conjunt de Luis Enrique tornarà a El Sadar dos anys després de l’última visita. A Pamplona els precedents són més igualats, ja que mai ha estat una cita senzilla. Dels 36 partits de Lliga disputats a la capital navarresa, 13 han acabat amb victòria culer, 12 amb empat i 11 amb derrota catalana. Així doncs, El Sadar tornarà a viure un duel que porta records com el gol de vaselina de Romário amb assistència màgica de Laudrup –temporada 1993/94–, o el golàs amb barret inclòs de Ronaldinho –temporada 2003/04.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut