L’1x1 de la primera fase de la Copa Amèrica

L’Argentina de Messi i Mascherano i la selecció xilena de Bravo jugaran els quarts de final, mentre que l’Uruguai de Suárez va caure eliminat a la fase de grups

Quatre són els blaugranes que han jugat aquesta fase de grups de la Copa Amèrica Centenari. I tres són els futbolistes que continuen en la lluita per aixecar el títol. Així doncs, el capità de l’actual campiona (Xile), Claudio Bravo, i Leo Messi i Javier Mascherano, amb l’Argentina, segueixen el seu camí. Totes dues seleccions s’han classificat per als quarts de final després de quedar en la primera (l’Argentina) i segona posició (Xile) del grup D.

Per la seva part, Luis Suárez, que no ha pogut debutar perquè s’estava recuperant d’una lesió, no podrà participar en aquesta edició perquè l’Uruguai ha acabat tercera del grup C i ha caigut eliminada. El Brasil de Dani Alves, que ha defensat la samarreta del FC Barcelona durant les últimes vuit temporades, també ha quedat tercera, en aquest cas del grup B, i tampoc serà als quarts de final.

Què han fet els jugadors del Barça?

Leo Messi
El '10' ha estat el líder de la selecció argentina, que s’ha classificat després de guanyar els tres partits de la primera fase de la Copa Amèrica. Tot i només jugar 75 minuts en els tres partits, l’argentí ha fet tres gols i ha exhibit la seva qualitat. No va participar en la victòria contra Xile (2-1), però sí en la de Panamà (5-0), quan va sortir al minut 61 i va fer un hat-trick en vint minuts. En l’últim enfrontament contra Bolívia (3-0), i malgrat només jugar la segona part, també va deixar detalls, com un doble túnel a Lampe, a més d’estar a punt de tornar a marcar de falta directa.

Javier Mascherano
Javier Mascherano ha ocupat el migcentre de la selecció argentina en la classificació de l’albiceleste per als quarts de final. El ‘14’ blaugrana va jugar de titular els dos primers partits, contra Xile i Panamà, però va descansar en el tercer, ja amb la seva selecció classificada.

Claudio Bravo
La campiona del món ha acabat segona del grup D, amb sis punts, després de guanyar contra Bolívia (2-1) i el Panamà (4-2), en el partit decisiu de la darrera jornada d’aquesta primera fase, i perdre contra l’Argentina (2-1). El porter del Barça, titular en els tres partits, ha rebut un total de cinc gols.

Luis Suárez
L’actual Bota d’Or, a poc a poc, ha anat millorant de la seva lesió, però, finalment, no ha pogut participar en cap partit de la seva selecció. L’Uruguai va perdre els dos primers partits de la fase de grups, contra Mèxic i Veneçuela (0-1), i, sense opcions per classificar-se, Suárez no va forçar en el tercer duel contra Jamaica (3-0), que va acabar amb triomf charrúa.