Granada CF – FC Barcelona: La Lliga torna a ser nostra! (0-3)

Un hat-trick del Pitxitxi Luis Suárez dóna el triomf al Nuevo Los Cármenes que assegura el 24è títol domèstic per al Barça

El FC Barcelona torna a ser el campió de la Lliga. S’ho ha merescut durant la temporada i se l’ha assegurat a Granada amb una victòria brillant, sota pressió, per 0-3. Luis Suárez, que es coronarà Pitxixi, ha marcat els tres gols d’un triomf encarrilat a la primera part i sentenciat al final. És el 24è títol domèstic de la història del Club, que confirma el domini blaugrana al palmarès de l'era moderna.

Els nervis jugaven un paper important a l’inici. Era obligatori guanyar, i l’estat de la gespa no hi ajudava en excés. Tot i aquests condicionants, el Barça ha anat dominant el joc a poc a poc. Del partit a partit s’ha passat al jugada a jugada. Amb paciència, les ocasions han anat arribant. Piqué ha estat a punt d’inaugurar el marcador en dues rematades a la sortida de dos córners consecutius, Messi ho ha intentat amb un xut amb la dreta i Iniesta des de lluny. Eren els capítols previs a l’arribada del gran protagonista del primer temps.

El Pitxitxi deixa la seva empremta

I és que Luis Suárez ha fet honor al guardó que rebrà, merescudament, com a màxim golejador del continent. El probable Bota d’Or europeu s’ha encarregat de treure un pes de sobre a l’equip. Andrés Fernández, el porter del Granada, ja no ha pogut fer res davant el potencial golejador del ‘9’ blaugrana. Al minut 22 ha aprofitat una assistència de Jordi Alba per inaugurar el marcador a plaer, i abans del descans ha rematat amb potència una centrada d’Alves, que, amb molta fe, havia arribat a la línia de fons.

Amb el 0-2 el Barça ho tenia tot a favor per revalidar el títol. Una Lliga que ha dominat durant quasi tot el curs, i que serà recordada per l’efectivitat del trident, pel 0-4 al Santiago Bernabéu i per les golejades al Camp Nou. El títol ha hagut d’esperar a l’última jornada, però el Barça no ha fallat. En tornar dels vestidors, el Granada s’ha obert una mica i ha donat pas a un partit molt diferent. Més ràpid i més vistós per a l’espectador. Una bona cloenda al campionat.

Amb més espais, la qualitat dels jugadors culers ha brillat més. El trident ha connectat constantment, i només Andrés Fernández ha evitat el gol del Barça en una arribada de Neymar Jr. Entre atac i atac blaugrana, Ter Stegen ha intervingut per evitar que Fran Rico retallés distàncies.

Campions!

El compte enrere ha començat. Amb el resultat i el joc controlats, la màxima preocupació ha estat no encaixar per evitar patiments d’última hora. La gespa ha donat alguns ensurts, amb Suárez, Sergio i Mascherano com a protagonista. De fet, l’argentí, amb molèsties, ha hagut de ser substituït per Mathieu. I Arda Turan ha aportat aire al mig del camp donant relleu a Rakitic.

La sensació dels últims minuts ha estat d’espera. De deixar passar els segons fins que el rellotge marqués el moment de poder celebrar el 24è títol de Lliga de la història blaugrana. Però Suárez encara tenia una bala més. Un regal de Neymar li ha permès completar el hat-trick amb què arriba als 40 gols a la Lliga i que li assegura el Pitxitxi. El 0-3, finalment, ha provocat l’eufòria a la gespa i ha donat pas a la festa dels campions. La Lliga torna cap a Barcelona!