FC Barcelona – Vila-real CF: Un Neymar magistral dóna un cop d'efecte (3-0)

FC Barcelona – Vila-real CF: Un Neymar magistral dóna un cop d'efecte (3-0)

El brasiler, de nou estel·lar, il·lumina el Barça en el triomf contra el Vila-real en un partit en què els blaugranes han madurat a la primera meitat i que han decidit a la segona

Parlava Luis Enrique de la importància de guanyar per tancar aquest cicle entre les aturades de seleccions sense perdre cap partit. El FC Barcelona ha fet realitat els desitjos del seu entrenador i ha derrotat al Camp Nou un Vila-real rocós, seriós i ben posicionat (3-0) que no ha cedit fins a la segona meitat en el seu intent de mantenir la seva porteria a zero. Amb una bona feina i paciència, però, el Barça ha pogut superar el plantejament groguet. Els golejadors del matx, un Neymar i un Suárez que segueixen amb el seu idil·li de cara a porteria. Sergio continua en estat de gràcia i la defensa ja suma quatre partits sense encaixar cap gol.

El Barça ha estat superior, amb més possessió, control del joc i ocasions. Però ha tingut problemes per superar el mur del submarí. Abans de la primera diana de Neymar, la que obria el marcador ja a la segona meitat (min 59), els de Luis Enrique ho han intentat, però s’han trobat amb un equip, el de Marcelino García, que ha sortit com no s’esperava: ben plantat sobre el terreny de joc, això sí, però al seu propi camp per forçar l'errada i buscar el contraatac. Així doncs, els blaugranes s’han trobat constantment amb algun futbolista del Vila-real que ha tapat una centrada, una jugada o un xut a porteria. En comptades ocasiones Areola ha hagut de servir de porteria. Només en un parell d’accions de Suárez, a l’inici del partit, amb dos xuts de l’uruguaià que han sortit desviats per poc.

Tot i fer-ho a la segona meitat, Neymar tampoc ha pogut cantar cap gol a la primera, però ha escalfat motors i, amb driblatges i jugades marca de la casa, ha fet suar la defensa grogueta. El brasiler ho ha provat diverses vegades, ja fos des de fora de l’àrea com des de l’interior, i ha superat tres defenses però s’ha topat amb el porter (min 24). També de mitja xilena, en un intent de rematada després d’una passada de Suárez (min 28). Però el que ha tingut l’oportunitat més clara ha estat Mathieu, en un contraatac molt ben generat que ha acabat salvant Areola (min 26). Abans del descans el Vila-real hauria pogut deixar en res aquest domini blaugrana, però un xut desviat de Soldado (min 36) i una gran intervenció de Bravo, que ha aturat una rematada de Castillejo des de l’interior de l’àrea (min 44), han fet que el partit marxés al descans amb el marcador inicial.

El premi arriba ràpid

Amb Areola traient la rematada d’Alves sobre la línia, després d’una centrada de Neymar (min 48). Així ha començat la segona meitat, amb el Barça a la recerca del gol i el Vila-real sense cedir opcions. Però Sergio, exhibint-se de nou, ha vist el forat i hi ha posat la pilota. I Neymar ha vist la jugada i ha arribat més ràpid que els defensors. Així, sol davant d’Areola, el brasiler ha pogut fer pujar l’1-0 al marcador, que ha permès als blaugranes jugar amb més tranquil·litat. Més encara quan Suárez ha transformat el penal del 2-0 (min 69), després que Jaume Costa fes caure Munir a l’interior de l’àrea. Amb dos gols de renda el partit s’ha refredat, però el Barça ha continuat arribant. Una meravellosa obra d’art de Neymar, que ha rebut una passada de Suárez, s’ha fet un barret a ell mateix i al defensa i ha rematat a gol per acabar de culminar un molt bon partit del Barça, que afrontarà l’aturada per seleccions i el Clàssic del dia 21 de novembre amb 27 punts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut