FC Barcelona - Vila-real CF: Amb els cinc sentits

FC Barcelona - Vila-real CF: Amb els cinc sentits

Abans de l’aturada per seleccions, els de Luis Enrique intentaran mantenir el bon estat de forma contra un equip sempre difícil de batre, que ocupa la part alta de la taula i que practica un joc atrevit però equilibrat (Canal+ Liga / Abono Fútbol)

No serà fàcil, però si el FC Barcelona guanya el seu partit de la jornada 11 contra el Vila-real podrà tancar aquest darrer cicle entre les convocatòries de seleccions sense perdre cap partit. Aquest és l’objectiu principal dels de Luis Enrique, que des de la darrera aturada hauran disputat un total de set partits en unes tres setmanes, amb un bagatge molt positiu: un empat, el de la Copa contra el Villanovense, i cinc victòries.

Però, per allargar aquest bon moment de resultats, els blaugranes hauran d’emprar tots cinc sentits per vèncer un equip sempre perillós que practica un joc vistós i atrevit però força equilibrat. Perquè, tot i que fa 14 enfrontaments consecutius que el Barça no perd contra els groguets, l’equip de la Plana acostuma a oposar resistència. Ja ho va demostrar la temporada passada a la Lliga, ja que els de Luis Enrique van vèncer per la mínima en tots dos enfrontaments: 0-1 al Madrigal i 3-2 al Camp Nou, amb remuntada inclosa. Per sumar un nou triomf, doncs, el Barça ha de deixar de banda les lesions –l’última, la de Rakitic– i concentrar-se a seguir mantenint els bons números oferts en defensa i en atac. Els catalans han deixat la porteria a zero en els darrers tres partits, i Suárez i Neymar han assumit a la perfecció el rol golejador després de la lesió de Leo Messi i han marcat fins a 20 dianes en els últims nou enfrontaments.

A banda de Messi, Rakitic i el lesionat de llarga durada Rafinha, Luis Enrique no podrà comptar amb Douglas, també lesionat, i Javier Mascherano, que haurà de complir el segon i últim partit de sanció. Per tant, per completar la convocatòria el tècnic asturià ha decidit incorporar els futbolistes del Barça B Gerard Gumbau i Sergi Samper.

Un os dur de rosegar

Cinquè a la classificació, però a només quatre punts del Barça i del Madrid, líders amb 24 punts, el Vila-real ha iniciat la competició domèstica amb bon peu. Destaquen el migcentre Bruno Soriano, el líder de la sala de màquines grogueta, i el seu doblet golejador, amb Cédric Bakambu, màxim anotador a la Lliga amb quatre dianes, i Roberto Soldado. El valencià, que finalment podrà jugar després que el Comitè de Competició li retirés la targeta groga, arriba amb confiança després dels dos gols que va marcar a l’Europa League en la remuntada del seu equip contra el Dinamo de Minsk. 

Per una altra banda, dos futbolistes viuran una jornada especial, els exblaugranes Jonathan Dos Santos i Denis Suárez. El gallec, que ha aterrat aquesta temporada al Madrigal, està sent un fix en els onzes del Vila-real, ja que ha jugat set dels deu partits de Lliga i tres dels quatre enfrontaments d’Europa League com a titular.

Per al partit al Camp Nou no han viatjat a Barcelona el porter Sergio Asenjo i els futbolistes Mateo Musacchio, Adrián López, Leo Baptistao i Eric Bailly.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut