FC Barcelona – València CF: La Lliga tindrà cinc finals més (1-2)

FC Barcelona – València CF: La Lliga tindrà cinc finals més (1-2)

Tot i el gol 450 de Messi amb el Barça, l’infortuni de la primera meitat provoca la derrota del Barça davant el València i la competició regular agafa encara més emoció

Emocionant fins al final. Així ha estat el partit contra el València, i així serà la Lliga. Queden cinc jornades en què caldrà controlar les passions, deixar de banda els nervis i confiar en l’equip. Després de la derrota d’aquest diumenge en un duel en què s’ha tingut molt infortuni a les dues àrees, la Lliga agafa més vida que mai, però el Barça és l’actual líder de la competició regular, el vigent campió, i és capaç d’aguantar fins al final les empentes realitzades per l’Atlètic de Madrid –segon amb els mateixos 76 punts– i del Reial Madrid –tercer amb un punt menys. Les cinc jornades restants seran autèntiques finals.

Un xut entre els tres pals i dos gols. Aquest és el balanç del València a la primera meitat, que ha marxat al vestidor amb un premi massa gros si tenim en compte el que s’ha vist a les dues àrees. L’inici del partit ha ofert bones sensacions. El trident s’associava, Alba i Sergi Roberto –exercint als laterals– arribaven a la línia de fons i les rematades de Messi, la vaselina de Neymar i les accions de Suárez han provocat les primeres aturades d’un inspirat Diego Alves.

Tot pintava bé, el gol del Barça estava a prop. O això semblava. Amb només un únic avís previ, un xut de Rodrigo que havia sortit fora i una internada a l’àrea de Siqueira ha quedat demostrat que l’equip està de pega. La centrada del lateral ha estat desviada per Rakitic i la pilota s’ha colat pel primer pal d’un Bravo enganxat al contrapeu. L’infortuni jugava una mala passada a un equip que, tot i buscar l’empat sense fre, ha vist agreujada la ferida. Ja en el temps afegit, una jugada d’esquerra a dreta del conjunt xe i una assistència de Parejo a l’esquena de la defensa ha permès a Santi Mina fer el segon gol d’un vespre primaveral que s’enfosquia amb escreix.

Messi 450 i remuntada incompleta

Amb aquest escenari, els 88.600 espectadors que han respost a la crida per animar l’equip en un moment complicat tenien una tasca encara més exigent: impulsar el conjunt barcelonista cap a una gran remuntada. I el primer pas l’ha fet Messi. Messi 450. Messi 500. Superat el quart d’hora de la segona meitat, l’argentí ha rebut la pilota a la frontal, l’ha obert a la banda esquerra i Neymar l’ha deixat passar. Centrada d’Alba i aparició de Messi al punt de penal per enviar la pilota al fons de la xarxa. Una acció que ja ha fet 450 vegades amb el Barça i 50 més amb la selecció argentina.  

Amb 25 minuts de joc per endavant, la remuntada era possible, però s’ha quedat incompleta. Rakitic ha trepitjat molt l’àrea i ha gaudit d’una gran ocasió, però una gran estirada d’Alves ha evitat l’empat. Suárez s’ha ofert per tot arreu, Neymar no ha tingut metres per córrer i les cames de la defensa han impedit la seva diana, mentre que Piqué, exercint de davanter i deixant un multiplicat Mascherano com a defensor, ha tingut el premi del gol ben a prop al minut 89. Els jugadors han acabat amb les mans al cap, però ara cal ser encara més forts que quan l’escenari era planer. Queden cinc finals per endavant: Deportivo, Sporting, Betis, Espanyol i Granada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut