FC Barcelona – Reial Madrid: Fi a la ratxa d’imbatibilitat (1-2)

Tot i avançar-se amb gol de Piqué, les dianes de Benzema i Ronaldo priven els blaugranes de sumar en el Clàssic d’homenatge a Cruyff

El Clàssic que ha servit per rendir un emotiu homenatge a Johan Cruyff ha posat punt final a una ratxa de 39 partits sense perdre. El Reial Madrid s’ha endut el triomf del Camp Nou en capgirar el gol de Gerard Piqué després del descans. Les dianes de Benzema i Ronaldo al contraatac han privat els blaugranes de sumar, però els de Luis Enrique mantenen un bon marge de punts al capdavant de la classificació. Amb 76 punts, en tenen sis de diferència respecte de l’Atlètic i set respecte dels blancs.

L’emotivitat del mosaic de record a Johan Cruyff i del minut de silenci previ ha marcat l’inici del matx. Com en els últims Clàssics, aquest ha començat amb el Barça clarament dominador. Als primers cinc minuts la possessió ha estat monopolitzada pels blaugranes, que aviat han tingut l'ocasió més clara dels primers 45 minuts. Suárez, amb tot a favor, no ha connectat l’assistència de Neymar Jr. El primer ensurt estava donat. I a continuació, quan l’electrònic ha informat que s’arribava al minut 14, tot el Camp Nou s’ha posat dempeus i ha aplaudit Cruyff. El partit ha semblat connectar amb l’homenatge, i el Barça s’ho ha pres al peu de la lletra. Ha tingut la pilota, l’ha mogut ràpid i no ha deixat reaccionar el rival. Filosofia Cruyff en essència.

Sense punteria

Davant de la velocitat del Barça, el Madrid s’ha vist obligat a endurir la defensa. Així, Ramos i Carvajal han vist targeta groga ben aviat. Messi i Rakitic han tingut el gol a prop, però faltava un punt de definició.

Un cop superada la mitja hora de joc, el Madrid ha trobat la manera de superar la pressió blaugrana i ha encadenat algunes possessions llargues. Bravo, tot i així, només ha hagut de treure els punys en un xut de Ronaldo. Aleshores han arribat alguns minuts de més igualtat, amb repartiment de pes sobre la gespa. S’arribava així al final del primer temps, en què el Barça era millor però en què es palpava el perill quan el Madrid rondava l’àrea blaugrana.

La situació a la classificació obligava els uns més que els altres. Però l’inconscient del Barça el duu a atacar. No ho pot evitar. Així doncs, ha tornat a agafar les regnes del matx i ha combinat amb la porteria de Keylor Navas a l’horitzó. A vegades el gen ofensiu el traïa, i es trobava amb pocs efectius per repel·lir els contraatacs blancs.

Homenatge aigualit

Navas, al minut 55, ha hagut de treure una mà miraculosa per evitar el gol de Messi, que ha tornat a jugar de tot i de res en concret. Els 99.264 aficionats que han omplert el Camp Nou oloraven el gol, i no anaven mal encaminats. En l’acció següent, Piqué, amb l’ànima, ha rematat un servei de córner i ha avançat el Barça. Era aquell gol que no va trobar al Bernabéu en el 0-4 de la primera volta.

Amb el gol, però, tot s’ha torçat. La reacció blanca era d’esperar, i no ha trigat a arribar. Benzema, després d’una llarga jugada de Marcelo, ha rematat de manera acrobàtica al fons de la xarxa per tornar el Clàssic al punt de partida. Amb el marcador igualat de nou, el Barça ha patit en les transicions d’un Reial Madrid que ha apostat per la victòria. Eren els pitjors minuts dels blaugranes. L’àrbitre ha anul·lat un gol a Bale per falta sobre Jordi Alba en el salt, i Ronaldo ha provat un xut que ha fregat el travesser.

Quedaven menys de 10 minuts per reaccionar –Suárez ha estat a prop del gol amb un xut creuat–, calia tornar a manar, i Sergio Ramos ha deixat el Madrid amb 10 homes en veure la segona targeta groga. Però no hi ha hagut temps per tornar a agafar el timó del partit, i Ronaldo ha fet l’1-2 al minut 85. Era una gerra d’aigua freda i, tot i que hi havia temps material per sumar com a mínim un punt, el partit ha mort en terreny culer. Acaba una ratxa de 39 partits imbatuts, però arriba una altra gran cita. Dimarts, també al Camp Nou, els de Luis Enrique reben l’Atlètic de Madrid en l’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions.