FC Barcelona – RCD Espanyol: Un derbi per a una Lliga

FC Barcelona – RCD Espanyol: Un derbi per a una Lliga

Els de Luis Enrique es troben davant d’una bona oportunitat per encarar el títol de la competició domèstica en un enfrontament contra l’altre equip català de la categoria, que exigirà el màxim dels blaugranes

La cursa cap a la Lliga està a punt d’acabar-se. A l’horitzó, els aspirants al títol ja veuen la meta, i la copa de campió de la competició domèstica ja espera propietari. Tot i ser tres els equips que opten a pujar a la primera posició del podi, el FC Barcelona de Luis Enrique és el més avantatjat, el que lidera la classificació des de fa 16 jornades i l’únic que depèn de si mateix. I, després d’una llarga temporada, només són dos els obstacles que cal superar en l’últim esprint. Podria ser només un, si l’Atlètic de Madrid perd contra el Llevant i el Madrid empata contra el València, tot i que la condició sine qua non és vèncer un rival prou conegut en el partit corresponent a la Jornada 37.

Perquè aquest diumenge, el Camp Nou rebrà el RCD Espanyol (17 hores, Canal+ Partidazo / Abono Fútbol 1) en un derbi català que pot valer una Lliga. Els tres punts contra els de Constantin Galca, si finalment no donen el campionat, podrien deixar el Barça a tocar de la segona Lliga consecutiva, la 24a de la història del Barça, a falta d’una jornada per al final, contra el Granada.

Però, com que un derbi sempre és un derbi, l’empresa no es preveu fàcil, tot i afrontar el duel en un moment d’optimisme i confiança, després de fer 16 gols i no rebre’n cap en els darrers tres partits contra el Deportivo, l’Sporting i el Betis. “Són duels que tenen circumstàncies diferents, especials. Només queden dues jornades i l'Espanyol segur que ve motivat. Però per a nosaltres també és important i sortirem a lluitar pels tres punts des de l'inici", ha assegurat Luis Enrique.

Caldrà, doncs, cuidar tots els detalls, ja que els blanc-i-blaus encara no tenen assegurada la permanència matemàticament: “Encara ens falta un punt”, ha advertit Galca en roda de premsa, tot i que el seu equip arriba avalat pel triomf contra el Sevilla.

Fins a la temporada vinent, Camp Nou

Aquest FC Barcelona – Espanyol de Lliga, a més, serà l’últim partit del curs 2015/16 que es jugarà al Camp Nou, davant una afició que rebrà els jugadors amb un mosaic de 90.000 cartolines on es podrà llegir Som-hi Barça. La parròquia blaugrana, que, a més, viurà l'homenatge a Manel Vich, és coneixedora de la dificultat de l'enfrontament i de tot el que s'hi juga el seu equip.

Tindran l’oportunitat de gaudir de l’ambient del Camp Nou els 36 convocats. Per part del Barça, la principal novetat a la llista és el retorn del francès Jérémy Mathieu, que aquest dissabte va rebre l’alta mèdica després de recuperar-se de l’operació al menisc intern del genoll dret. Qui no formarà part de la convocatòria seran els lesionats Claudio Bravo, Sandro i Vermaelen ni tampoc per decisió tècnica Douglas, Bartra i Adriano.

Pel que fa a l’Espanyol, es traslladarà fins al Camp Nou amb Arla, Rober Correa, Rubén Duarte, Víctor Sánchez, Víctor Álvarez, Enzo Roco, Gerard Moreno, Salva Sevilla, Montañés, Diop, Pau López, Cañas, Javi López, Hernán Pérez, Joan Jordán, Caicedo, Marco Asensio i Lluís López. De fet, el defensa del filial, juntament amb Montañés, Jordán i Javi López, és la principal novetat d’una convocatòria que compta amb les absències destacades d’Álvaro, Óscar Duarte, Burgui i Mamadou. "No podem dubtar del nostre equip. Hem de sortir amb confiança, perquè el Barça és un equip que té molta experiència en partits com aquest”, ha etzibat Galca.

El d’aquest diumenge al Camp Nou serà el quart enfrontament contra els blanc-i-blaus aquesta temporada, després dels dos dels vuitens de final de la Copa del Rei (6-1, resultat global) i del de la primera volta a Cornellà-El Prat (0-0). Qui sap si serà el primer que dóna el primer títol de la temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut