FC Barcelona - RC Deportivo: Empat contra un bon Dépor (2-2)

FC Barcelona - RC Deportivo: Empat contra un bon Dépor (2-2)

El Barça, que ha aconseguit dos gols de renda, no ha pogut sumar els tres punts davant d’un conjunt gallec combatiu i exigent i que ha neutralitzat els gols de Messi i Rakitic al tram final

Ja ho va dir Luis Enrique, que no seria fàcil superar el Deportivo. I això és el que s’ha viscut sobre la gespa del Camp Nou, on només una falta perfecta de Messi i una fuetada de Rakitic han pogut fer trontollar la línia defensiva dels visitants i on la fe i la insistència dels gallecs han esgarrapat un empat amb dos gols al darrer quart d’hora (2-2). Un resultat que ha deixat fred el Barça, que, això sí, continua sumant a la Lliga i marxa cap al Japó per disputar el Mundial de Clubs amb 35 punts a la classificació.

Difícil ha estat superar el joc dels gallecs. La idea dels blaugranes, especialment durant els primers compassos del matx, s’ha basat en les passades llargues en horitzontal i en vertical. Un joc aplicat amb la intenció de fer bascular el Deportivo i obligar-lo a desfer el ferri posicionament defensiu, que ha descol·locat els de Víctor Sánchez. Però només de primeres, perquè a poc a poc s’han anat assentant i han començat a demostrar que els seus números no enganyen. Ni per sota en el marcador el Deportivo s’ha deixat anar una mica. Amb el 0-0 la solidesa ha estat pràcticament infranquejable.

Pràcticament perquè, de totes maneres, un pacient Barça ha tingut les seves oportunitats per inaugurar el marcador molt abans. Concretament als primers instants, a través de les botes de Luis Suárez. En la primera l’uruguaià ha estat a punt d’aprofitar una passada d’Iniesta (min 1), mentre que en la segona, després de guanyar l’esquena de la defensa, ha provat una centrada per a Sandro que Lux ha interceptat (min 2). La més clara, però, en una bona deixada de Sandro amb el cap que Suárez ha rematat de primeres però que ha sortit fregant la xarxa (4).

Viu després d’aquests ensurts, el Deportivo ha aconseguit frenar les envestides blaugrana. Quan la defensa no ha pogut, Lux ha aparegut per salvar els gallecs. Els exemples, una jugada d’Iniesta, que no ha arribat a rematar una passada de Messi (min 10), o un xut de l’argentí des de la frontal que ha acabat en córner (30). També Laure ha estat providencial quan ha tallat una gran passada del mateix Messi cap a Sandro (min 18). Abans, i amb una teranyina visitant cada cop més ben trenada, els de la Corunya han estat a punt de caçar el Barça en una rematada de Jonathan, però Bravo, amb el cos, ho ha evitat (min 14).

Messi fa caure el mur

Una línia defensiva que s’ha encarregat de trencar el mateix Messi, que no ha perdut l’esperança d’inaugurar el marcador abans del descans. Ho ha fet de falta, amb una rosca perfecta impossible que ha fet justícia al control (1-0, min 38). Després del pas per vestidors, els de Luis Enrique haurien pogut mig sentenciar el matx en una autèntica meravella de Suárez, però la seva rematada cap a Sandro s’ha quedat curta (min 51). Però ha estat Rakitic, en una jugada que aparentment no portava perill, que ha sorprès Lux amb una fuetada des de tres quarts de camp (2-0, min 62).

Reacció fulminant del Dépor

Amb més marge a l’electrònic, i sense deixar de banda el tercer, el Barça ha volgut adormir el partit per acabar l’enfrontament sense problemes. Però l’entrada de Cardoso per part de Víctor Sánchez i, sobretot, el gol de Lucas Pérez han reactivat el duel al tram final (2-1, min 77).

El Barça ha fregat el tercer en un contracop entre Suárez i Messi (min 78), però Bergantiños ha aprofitat una errada dels catalans per posar l’empat a falta de cinc minuts per al final (2-2, min 85). Amb el temps en contra, els de Luis Enrique han intentat aprofitar alguna darrera acció perillosa, però finalment el resultat de la temporada passada s’ha tornat a repetir.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut