fcb.portal.reset.password

Afició blaugrana a San Francisco / MIGUEL RUIZ-FCB

Cristian, Oscar, José i Gabriel, quatre amants del futbol que han viatjat fins a Santa Clara per veure el segon partit de l'equip a la International Champions Cup, confessen la seva absoluta devoció per l'estil de joc blaugrana i la filosofia del Club.

"M'encanta el fet que es jugui a la possessió. És un estil de joc que succeeix només als somnis de molts de nosaltres", explica Oscar. "Ara, veure-ho en viu és increïble, així com veure la velocitat amb què s'entrenen. La qualitat dels jugadors i aquests entrenaments són el que fan únic el joc del Barça".

"El joc del Barcelona ve de l'època de Rinus Michels", recorda Cristian, que ha vingut des de Portland per veure el seu primer partit del Barça. "Jo llegeixo molt sobre la història del FC Barcelona; per a mi, ja que el meu pedigrí futbolístic és del Salvador, on no tenim referents, a part del 'Màgic' González, del Cadis, busquem equips d'altres països i patim i gaudim com qualsevol català o espanyol".

"Mirem el Barça", exclama José, de Santa Clara, "i el vivim com si estiguéssim al Camp Nou. Ni més ni menys: és una llegenda del futbol". Cristian i Oscar recorden quan van estar al Camp Nou: "Va ser fantàstic veure com juguen a futbol, dominant el joc, tenint la pilota; pressionant. Tots els jugadors participen en el joc".

"Em sento part d'aquesta idea"

Al Barça, "tots saben jugar a futbol", apunten. La filosofia blaugrana és part indispensable de la raó per la qual aquests aficionats han acudit a Santa Clara. "Em sento part d'aquesta idea", explica Gabriel, que, al costat dels seus dos fills, ha creuat el país des de Florida per complir el somni de veure l'equip sobre la pista.

"És un club a seguir", reprèn Cristian, el salvadorenc. "El Barça atrau molts joves i això és una cosa que valoro; és molt important, perquè l'esport ajuda la gent jove a créixer ". Els culers americans coneixen de sobres la feina de la Masia. "Ho sabem tot", diuen. "Llegim tot a la premsa catalana".

"Som-hi, Barça!", criden i s'agiten. L'equip torna al camp; comença la segona part del partit contra el Manchester United.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();