Els jugadors del Barça sumen onze Pilotes d’Or

Els jugadors del Barça sumen onze Pilotes d’Or

Amb el cinquè guardó de Leo Messi, el Barça ja en suma onze i amplia la seva condició de dominador absolut en la classificació de Clubs amb més Pilotes d’Or Milan, Juventus i Reial Madrid, amb vuit, empaten en el segon lloc

Leo Messi ha aconseguit aquest dilluns la seva cinquena Pilota d’Or i, per tant, amplia la seva llegenda amb la samarreta del FC Barcelona. Amb aquest nou trofeu, l’astre argentí ha donat al Barça la seva onzena Pilota d’Or i, per tant, s’amplia la condició de Club amb més guardons per part de jugadors mentre militen al Barça. Els segons classificats en aquesta classificació són el Milan, el Juventus i el Reial Madrid, empatats amb un total de vuit.

Suárez inicia el camí

Va ser en un llunyà 1960 quan el gallec Luis Suárez va aconseguir guanyar una Pilota d’Or vestit amb la samarreta blaugrana. Això no es va tornar a repetir fins que Johan Cruyff va fitxar pel Barça. Com a culer, l’holandès en va sumar dues (el 1973 i el 1974). La quarta va arribar vint anys després, el 1994, de la mà de Hristo Stóitxkov. El 1999 va arribar la cinquena per al Barça gràcies al guardó que va guanyar Rivaldo. I, sis anys després, Ronaldinho es va convertir en el sisè jugador que obtenia la Pilota d’Or amb la samarreta del Barça.

Messi, història viva

Una carrera brillant i meteòrica. Des que va marcar el seu primer gol amb el primer equip del Barça el 2004, l’argentí no ha parat de créixer. Va debutar amb Frank Rijkaard, amb qui va fer els seus primers passos com a jugador del primer equip i, després amb Pep Guardiola a la banqueta, Leo Messi va explotar com el millor jugador del món. A poc a poc va anar guanyant protagonisme dins l’equip fins a ser el jugador que és ara amb el Barça de Luis Enrique, on mostra una regularitat inhumana. I, amb 28 anys, encara té molt futur per endavant.

Des d’aquell 2004, l’astre argentí ha aconseguit cinc Pilotes d’Or: 2009, 2010, 2011, 2012 i 2015, una fita mai aconseguida per cap jugador. Això, a banda d’incrementar el seu regnat en el món del futbol ha permès al Barça ser l’entitat amb més Pilotes d’Or, amb un total d’11.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut