El Camp Nou, un estadi inexpugnable per al Granada

El Camp Nou, un estadi inexpugnable per al Granada

El conjunt andalús és l’equip de Primera i Segona Divisió que, amb més visites, vint-i-dues, mai n'ha pogut treure cap punt

El Camp Nou és un estadi maleït per al proper rival del FC Barcelona, el Granada CF. Els andalusos tornaran aquest dissabte (16.00 hores, C+Liga) a un escenari en què mai no han pogut guanyar o empatar. Tot això, en un total de 21 partits de Lliga i un de Copa del Rei. De tots els equips del futbol estatal que militen actualment a Primera i Segona Divisió i que mai han puntuat al Camp Nou, el Granada és el que més visites hi ha fet (22).

Visitar el Camp Nou sempre és una empresa complicada per a qualsevol equip, i així ho demostra que hi hagi sis equips que actualment juguen a Primera o a Segona que tampoc se n’han emportat cap punt. A part del Granada, dos rivals més de la Lliga BBVA tampoc saben el que significa guanyar al feu blaugrana: el Llevant (11 partits de Lliga i dos de Copa) i l’Eibar (dos de Lliga). A la Lliga Adelante s’hi troben els altres tres rivals que no han tingut sort a l’Estadi: el Còrdova (11 partits), l’Almeria (7) i l’Osca (1).

  Visites en Lliga Visites en Copa del Rei
Granada 21 1
Llevant 11 2
Còrdova 9 2
Almeria 6 1
Eibar 2 0
Osca 0 1

Un rival que sap complicar els partits al Barça

Tot i la ratxa negativa, el Granada com a visitant és un conjunt que ha brindat partits molt complicats als blaugranes. Un dels primers enfrontaments en què els blaugranes més es van esforçar per aconseguir els tres punts va tenir lloc la temporada 1959/60, amb l’equip entrenat per Helenio Herrera i amb jugadors com Kubala, Ramallets i Czibor, que va marcar dos gols. Finalment es va aconseguir un 5 a 4 molt treballat.

A principis dels 70, durant dues temporades consecutives, els blaugranes van guanyar per la mínima (1-0 i 2-1). El Granada va abandonar la Primera Divisió el curs 1975/76 i no hi va tornar fins al 2011. Aquell curs 2011/12 es va viure un matx vibrant, ja que el partit va acabar amb un 5 a 3 després que els granadins l'empatessin al minut 54 la nit en què Messi, autor d’un hat-trick, va superar César com a màxim golejador de la història del Barça.

En les últimes tres visites, però, el Granada no ha trobat la porteria del Camp Nou, amb un balanç de 12 gols a favor del Barça i cap en contra.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut