El Barça manté els resultats sense el trident complet

El Barça manté els resultats sense el trident complet

Els blaugranes han jugat 21 partits dels 36 d’aquesta temporada sense que Suárez, Messi i Neymar Jr coincidissin al terreny de joc amb un balanç de 15 victòries, 4 empats i 2 derrotes

El Barça va haver de tornar afrontar un altre partit aquesta temporada sense algun membre del trident. Aquest cop va ser en partit de Lliga, i contra el Màlaga, i se’n va tornar a sortir. I és que Luis Enrique ha sabut trobar les peces adients per mantenir l’equilibri del joc culer quan Suárez, Messi o Neymar Jr no poden coincidir sobre la gespa.

Tot i que el partit a la ciutat andalusa no va ser dels millors, el cert és que l’equip va treure el seu esperit d’equip campió i va reaccionar a la segona meitat per emportar-se tres punts importantíssims d’una plaça molt exigent que poden esdevenir vitals per a la consecució del títol de Lliga a finals de temporada. I això ho va fer sense el trident. Aquest cop qui va ocupar la plaça de Neymar Jr va ser Munir. El davanter madrileny està en estat de gràcia després de marcar quatre gols en els últims cinc partits. En va fer dos contra l’Espanyol en la tornada de Copa i va obrir el marcador a San Mamés i a La Rosaleda. Tres victòries importants que l’equip ha superat sense algun membre del trident.

Alternatives amb un bon balanç

Aquesta temporada l’equip blaugrana ha hagut de disputar 21 partits sense el trident complet i ha assolit 15 victòries, quatre empats i dues derrotes. Unes dades que signifiquen un 71% de victòries, una xifra molt semblant als partits jugats amb el trident complet. I és que quan Suárez, Messi i Neymar Jr juguen junts l’equip guanya el 73% dels duels amb un balanç d'11 triomfs, tres empats i una derrota en 15 partits.

A principi de temporada, Neymar Jr va ser baixa per culpa d’unes galteres que el van deixar fora durant els primers quatre compromisos. Uns duels en què l’equip va guanyar la Supercopa d’Europa i va començar la Lliga amb bon peu guanyant a San Mamés. Per contra, els blaugranes no van poder superar l’Athletic en la Supercopa d’Espanya. Tot i això, aquesta és una de les poques derrotes que ha patit l’equip sense el trident. L’altra es va produir contra el Sevilla a principis d’octubre i és l’última dels blaugranes aquest curs. I és que els culers encadenen 24 partits sense perdre.

Durant l’etapa que Messi va estar lesionat, l’equip també va ser capaç de superar els seus enfrontaments i va assolir victòries importants en les tres competicions. El crac argentí s’ha perdut 11 partits aquesta temporada i Neymar Jr, 10. Qui més regularitat ha tingut és Luis Suárez, que només ha estat absent en cinc duels. Durant aquestes absències en atac, Luis Enrique ha utilitzat múltiples opcions, com ara Munir, Sandro, Sergi Roberto i, des d’aquest mes de gener, Arda Turan i Aleix Vidal. Tots ells han respost amb escreix i han estat protagonistes en partits importants, ja sigui fent gols o participant en les accions de perill.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut