fcb.portal.reset.password

Leo Messi, amb un doblet, va participar en el darrer triomf del Barça davant un equip italià al Gamper/ ARXIU FCB

Itàlia és el país que més presència ha tingut en el Trofeu Joan Gamper al llarg de la història amb un total de vuit equips participants. Fins al 1996, el darrer any que el trofeu es va disputar amb un format de quadrangular, l’AC Milan –el 1986–, el Brescia –el 1994– i l’Inter de Milà –el 1996– van ser els primers italians a disputar el trofeu del Barça. En aquestes tres edicions, únicament l’Inter va ser capaç d’arribar a la final, malgrat perdre-la enfront el Barça per 2 gols a 1.

L’AC Milan encapçala la llista

L’AC Milan és l’equip italià que més vegades ha disputat el Gamper, amb un total de tres. A més de l’edició del 1986, l’equip milanès ha participat en la del 2004, en què el Barça va remuntar la diana de Serginho amb els gols de Giuly i Iniesta, i en la del 2010, en què, en un partit d’homenatge a Ronaldinho, l’equip de Pep Guardiola va guanyar el trofeu a la tanda de penals després d’empatar a un gol.

L’Inter de Milà, amb dues participacions, també ha tingut una presència notòria en el Trofeu Joan Gamper. A més de participar en l’edició del 1996, també ho ha fet en la del 2007. El Barça, en aquella ocasió, va guanyar plàcidament per 5-0 amb gols de Ronaldinho, Giovani dos Santos, Touré Yayá, Iniesta i Motta. L’any 2001, l’AC Parma visitava el Camp Nou per disputar la 36a edició del Trofeu Joan Gamper. En un partit amb gols, el Barça es va acabar imposant a l’equip del nord d’Itàlia per 3 gols a 2. Les dianes van ser obra de Saviola, Christanval i Alfonso.

El Nàpols també ha trepitjat la gespa del Camp Nou per disputar el trofeu. Va ser l’any 2011, i el Barça va golejar l’equip de San Paolo per 5 gols 0. En aquella 46a edició, Cesc Fàbregas, Keita, Pedro i Messi, en dues ocasions, van ser els golejadors de la nit.

La Juventus i la Sampdoria, els dos campions italians

L’any 2005 la Juventus descobriria un jove talent argentí amb el nom de Leo Messi. Amb el '30' a l’esquena, el crac argentí va signar una actuació excel·lent en el partit de presentació de l’equip. Malgrat el partidàs de Messi, l’equip de Torí va ser capaç de vèncer a la tanda de penals –el matx va finalitzar amb empat a dos–, i es va convertir, d’aquesta manera, en el primer equip italià a guanyar el Trofeu Joan Gamper.

Per la seva banda, la Sampdoria, que ha disputat dues edicions del Trofeu Joan Gamper, ha estat el darrer equip italià de vèncer el Barça. El 2012, i amb un Barça ple de jugadors del filial, un matiner gol de Soriano va permetre a la Sampdoria proclamar-se campiona. Abans, però, ambdós equips ja s’havien vist les cares el 1997. La tanda de penals va decidir el partit després que aquest acabés amb un 2-2 al marcador, amb gols d’Anderson i Giovanni. En aquella ocasió, el Barça no va fallar i el trofeu es va quedar a l’Estadi.

Tornar a dalt