Denis Suárez, dos anys de creixement

Denis Suárez, dos anys de creixement

El futbolista gallec ha aprofitat molt bé el temps que ha passat al Sevilla i al Vila-real, els seus dos equips d’acollida des que va marxar del Barça

Si no hi ha cap novetat d'última hora, Denis Suárez serà una de les incorporacions del primer equip del FC Barcelona per a la temporada 2016/17. Així ho va fer públic el secretari tècnic blaugrana, Robert Fernández, a la roda de premsa de balanç esportiu, en què el nom del futbolista gallec va ser un dels que més van sonar. Segons Robert, el Club ja ha informat el Vila-real, club al qual pertany Suárez, de les intencions del Barça. A partir de l’1 de juliol, però, notificarà de manera oficial que fa efectiva la clàusula de recompra del migcampista, que, així, tornarà al Barça com a membre de la primera plantilla, després que marxés a l’estiu del 2014 en busca d’oportunitats i de minuts per créixer.

I ho ha aconseguit, perquè les seves dues temporades lluny de Barcelona han estat molt profitoses. Fins i tot ha pogut sumar un títol al seu palmarès, l’Europa League de la temporada 2014/15 guanyada amb el Sevilla. Durant la seva etapa al club andalús, Denis Suárez va jugar un total de 46 partits en totes les competicions (31 de Lliga, 9 d’Europa League, 5 de Copa i 1 de Supercopa d’Europa). D’aquests 46 duels, 25 van ser com a titular. A més a més, va fer 6 gols i 5 assistències.

Però encara va tenir més protagonisme la següent temporada, ja a les files del Vila-real. El migcampista va aterrar a la disciplina grogueta a finals d’agost, i des d’un primer moment en va ser una peça clau. En total, ha jugat 48 partits -36 com a titular- entre la Lliga (33 partits / 25 titularitats), la Copa (2/0) i l’Europa League (13/11). En total, ha fet 5 gols i 11 assistències.

  SEVILLA (14/15)   VILA-REAL (15/16)
  PJ PT GF AG   PJ PT GF AG
Lliga 31 16 2 4   33 25 4 4
Europa L. 9 3 3 -   13 11 1 7
Copa 5 5 1 1   2 - - -
S. Europea 1 1 - -   - - - -
TOTAL 46 25 6 5   48 36 5 11

* PJ= Partits Jugats / PT= titularitats / GF= gols / AG= assistències
Dades d'Opta

Retorn a Barcelona

Així doncs, Denis Suárez tornarà a defensar la samarreta del Barça, com ja va fer el curs 2013/14. Procedent del Manchester City, el migcampista va tenir un paper molt destacat. Va jugar un total de 36 partits amb el Barça B, a Segona A, va marcar 7 gols i va fer 10 assistències. El seu talent va cridar l’atenció de diferents clubs de Primera, i durant l’estiu del 2014 el Barça va decidir cedir-lo perquè sumés minuts al Sevilla. Un any després, però, l’acord del jugador amb el Barça i el Sevilla es va trencar i Denis Suárez va fitxar pel Vila-real. Tot i així, els blaugranes van seguir mantenint la mateixa clàusula de recompra, que ara, després d’aquests dos anys d’aprenentatge, es farà efectiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut