Contracrònica: Geòrgia ha resultat ser talismà

Contracrònica: Geòrgia ha resultat ser talismà

En la seva primera visita al país euroasiàtic, el Barça ha aixecat la Supercopa d’Europa davant d’una afició entregada des de la seva arribada

Eren les 21.15 hores de Tbilissi, capital de Geòrgia, quan els jugadors baixaven de l’autocar i entraven al Dinamo Arena. El moment s’ha vist en directe a través dels videomarcadors de l’estadi, i la reacció dels aficionats que ja eren a les seves localitats ho deia tot. Quan ha aparegut en pantalla Leo Messi els decibels s’han disparat. Luis Suárez i Arda Turan, els altres jugadors més aclamats. La proximitat entre Geòrgia i Turquia ha convertit l’últim fitxatge culer en un dels principals focus d’atenció d’aquest viatge.

Uns minuts després han començat a aparèixer sobre la gespa alguns jugadors i la majoria del cos tècnic del Barça. A les 21.25 han coincidit tots dos equips sobre el verd del Dinamo Arena, i Adriano, Rakitic i Aleix Vidal –tots tres, exsevillistes– s’han saludat efusivament amb gran part de l’expedició del Sevilla.

La gent anava arribant a poc a poc a l’estadi. L’accés no era fàcil, sens dubte. El perímetre de seguretat al voltant del Boris Paichadze dificultava molt l’arribada a l’escenari del partit, i fins mitja hora abans de l’inici de l’enfrontament no s’ha començat a omplir l’estadi. A una banda de la graderia, l’afició del Sevilla; a l’altra, la del Barça. L’afició local de Geòrgia, en la seva majoria, donant suport als culers. La zona culer la presidia una pancarta de la Penya Barcelonista d’Atenes. A banda i banda, senyeres i banderes de Grècia, el Líban, Armènia i l'Iraq, entre d’altres.

Durant l’hora prèvia al matx els videomarcadors projectaven els millors vídeos del camí cap al títol de Champions i d’Europa League del Barça i del Sevilla, respectivament. Les aficions celebraven tots i cadascun dels gols. Abans del partit, una espectacular cerimònia amb vestits i música tradicional de la regió per anar obrint boca.

La gent, però, volia veure futbol. Silenci als instants previs, i crits d’ànim –‘Barça! Barça!'– després del gol del Sevilla en la primera acció de partit. Els culers desplaçats a Geòrgia i els georgians culers tenien moltes ganes de veure el Barça, i de veure’l guanyar. Però també ho volien els del Sevilla. El duel a la graderia el dominava el Barça, i al camp acabaria sent igual. Tot i els gols de Messi, amb exhibició a pilota aturada i premi d’MVP, Rafinha i Suárez, el Barça ha necessitat una pròrroga per aixecar una altra Supercopa d’Europa davant d’una afició entregada en tot moment. Primera visita a Tbilissi saldada amb un èxit absolut. La capital georgiana ha resultat talismà per als blaugranes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut