Claudio Bravo, Guant d’Or de la Copa Amèrica

El xilè ha estat el millor porter de la competició després d’encaixar cinc gols en tot el torneig i ser decisiu en la final davant de l’Argentina

Finalitza la Copa Amèrica i tal com va acabar l’edició anterior, Xile i Claudio Bravo han tornat a ser-ne els campions. Ho han fet, una altra vegada, a la final davant l’Argentina de Leo Messi i Javier Mascherano i, de la mateixa manera, als penals després del 0-0 als 120 minuts. El porter xilè ha estat un dels herois d’aquesta final fent una espectacular aturada a la pròrroga i aturant un penal a la tanda final, que ha donat la segona Copa Amèrica consecutiva a Xile en l’edició especial del seu Centenari. A continuació repassem les dades més destacades dels quatre futbolistes blaugrana que han disputat aquesta edició de la Copa Amèrica:

Claudio Bravo

El porter xilè ha jugat tots els minuts de la competició -570-, ha rebut cinc gols en tot el campionat –0,83 per partit-, ha estat imbatut en tres duels i ha realitzat fins a 11 aturades de mèrit. Si bé és cert que Bravo no va estar encertat en el tercer partit de Panamà, sí que ho va ser en els altres duels, en què no ha encaixat cap gol en la fase final de la competició (0-7 Mèxic, 0-2 Colòmbia i 0-0 Argentina). Bravo ha estat incommensurable a l’àrea i ha atrapat gairebé el 70% dels xuts rebuts. Una estadística força elevada i que mostra per què ha estat designat com el millor porter de la competició amb el Guant d’Or.

Leo Messi

El crac argentí ha realitzat una espectacular Copa Amèrica. El ‘10’ del Barça ha jugat un total de 374 minuts repartits en cinc partits. Va començar la competició sense jugar i de mica en mica va anar agafant protagonisme després de recuperar-se de les seves molèsties. L’astre blaugrana ha marcat un total de cinc gols. Uns gols que cal destacar. Primer, el seu brillant hat-trick contra Panamà en menys de mitja hora sortint des de la banqueta (5-0) per solucionar el partit i després els seus dos espectaculars llançaments de falta directa.

Un d’aquests contra el mateix Panamà i l’altre a les semifinals contra els Estats Units, en una falta executada de manera espectacular a l’escaire imparable. Una autèntica delícia. Per això, fins a la final, havia estat escollit fins a tres vegades MVP. I és que Messi també ha realitzat un total de quatre assistències en la competició. La seva actuació va permetre a l’Argentina arribar a la final. Una final que se’ls ha escapat a la maleïda tanda de penals.

Javier Mascherano

El migcampista blaugrana ha disputat un total de 480 minuts en els cinc partits que ha jugat amb l’Argentina. Mascherano s’ha mostrat molt segur al mig del camp i ha estat vital en tasques defensives, però també ofensives. Fins a 38 recuperacions ha realitzat en tot el campionat –una mitjana de gairebé 8 per partit– i ha fet fins a 339 passades bones, gairebé el 70% del total. El ‘14’ blaugrana va marcar a la tanda de penals de la final contra Xile, però no va servir per aixecar el títol de campió.

Luis Suárez

El davanter uruguaià va arribar a la concentració de l’Uruguai sense estar disponible després de la lesió que va patir amb el FC Barcelona a la final de la Copa del Rei. En el segon duel i amb l’Uruguai contra les cordes –perdia 0-1 davant de Veneçuela– no va poder entrar al terreny de joc i l’Uruguai va quedar eliminada a la fase de grups.