fcb.portal.reset.password

Claudi Bravo, durant l'entrevista / MIGUEL RUIZ-FCB

Més enllà de les seves aturades, Claudio Bravo és un dels líders de l’equip sobre el terreny de joc. El porter xilè és el segon menys golejat d’aquesta Lliga -29 dianes- i una de les persones que veuen amb més perspectiva el rendiment d’un equip que afronta les tres últimes jornades de competició regular amb molta motivació. “Estem bé i amb moltes ganes d’afrontar desafiaments importants, de fer les coses bé”, explica Bravo. “Estem tranquils perquè sabem el que valem i el gran potencial que té el nostre equip”, afegeix Bravo en una entrevista a www.fcbarcelona.cat i Barça TV emesa al programa Hora B.

El també capità de la selecció xilena reflexiona, a més, sobre la manera de viure el seu esport: “Intento viure el futbol de manera normal, com una cosa que m’ompli, que em faci gaudir, no com una cosa que em generi tensió o una pressió extra. Quan comencem a jugar, de petits, ho fem per diversió, i a dia d’avui també ha de continuar sent per gaudir”.

Aquestes són altres frases destacades de l’entrevista al ‘13’ blaugrana:

La Lliga

“Hem tingut un parell d’ensopegades, uns accidents que ens serveixen com a crida d’atenció, ja que no tenim més marge d’error”.

Tenir la porteria a zero en els últims partits ajuda. La pel·lícula havia estat diferent en altres partits i hem de confiar en nosaltres”.

Balanç

“El nom de FC Barcelona implica moltes coses: reptes, finals, obtenir victòries importants, etc. Per això t’has de preparar i treballar fort. Jo estic tranquil, les coses succeeixen per alguna cosa i un guanya moltes coses. Ara toca pensar en el que toca: Lliga i Copa del Rei. El que vam obtenir queda en el nostre record inoblidable. Fa molt poc temps que estic aquí i les coses han anat ràpid i molt bé. Espero que continuï.

Rol a la porteria

“A mi no m’agrada posar-me en les decisions del tècnic. Un ha de ser molt professional en aquest sentit, tots sabem per què hi som i fer la feina al millor possible. En el dia a dia ho tenim molt clar: ens potenciem entre els tres. Som tres porters molt i molt diferents. Jo sempre vull competir, jugar, però quan no em toca, em toca l’opció d’estar fent costat als meus companys. Això és el que ha de fer tot l’equip quan un no competeix. Ho tenim molt clar”.

“Nosaltres estem sempre exposats al contraatac, tinc la pilota a 60 metres però sempre intento comunicar-me amb els companys i estar concentrat”.

“La posició de porter transmet moltes coses. Al marge de fer aturades, jugar bé amb les peus o tenir bona col·locació, el porter ha de generar tranquil·litat. Ha d’estar concentrat a fer dues o tres accions bé, que marquen el desenllaç del partit. També hi ha un grau de bogeria a la professió. Jo intento mostrar serietat i ser una persona comunicativa”.

“De petit, vaig començar com a jugador però no em sentia còmode darrere una pilota i ningú volia ser porter. Era valent i no tenia por de la pilota, em sentia líder, important, i em vestia amb un color diferent de la resta”.


Bravo: ”Estamos tranquilos porque sabemos lo... por fcbarcelona
Tornar a dalt