Bayer 04 Leverkusen – FC Barcelona: Punt i final a la fase de grups (1-1)

Els blaugranes, amb tot decidit, tanquen la primera ronda de la Lliga de Campions amb un empat al BayArena amb un gol de Leo Messi

El FC Barcelona ha finalitzat la fase de grups de la Lliga de Campions amb un empat a un al BayArena contra el Bayer Leverkusen. Luis Enrique ha pogut donar descans a jugadors importants, ha donat l’oportunitat als joves Samper i Kaptoum a l’onze inicial i més tard a Gumbau i Cámara. Els alemanys, amb la necessitat de guanyar per classificar-se per als vuitens, han dominat moltes fases del partit, però s’han topat constantment amb un inspirat Ter Stegen sota pals. Leo Messi ha inaugurat el marcador, però l’empat que acabaria sent definitiu ha arribat seguidament mitjançant Javier ‘Chicharito’ Hernández.

A l’inici del matx s’ha notat la necessitat de sumar els punts d’un equip i de l'altre. Mentre el Barça es mostrava imprecís, el Bayer buscava amb ànsia la porteria de Ter Stegen. Çalhanoglu, un dels referents dels alemanys, ha estat el primer a provar-ho amb un xut creuat. El conjunt de Roger Schmidt necessitava la victòria per passar als vuitens, i el jugador turc ha tornat a buscar el gol amb un llançament de falta directa que ha refusat Ter Stegen amb els punys.

Tot i el domini local, el Barça buscava sortir amb velocitat en contraatac. Sandro ha tingut la primera opció amb un xut centrat, i en el minut 19 ha aparegut Messi per avançar els culers al BayArena. L’argentí ha recuperat la pilota al seu camp i l'ha entregat a Rakitic. El croat ha conduït i ha assistit de nou el ‘10’, que s’ha desfet amb facilitat de Leno per definir a porteria buida per al 0-1. Tot i les poques oportunitats, el Barça estava per davant en el marcador. La reacció alemanya, però, no s’ha fet esperar. Després d’una jugada per banda dreta de Mehmedi, la pilota ha caigut a peus de ‘Chicharito’ Hernández, que des del punt de penal i al primer toc ha igualat el matx de nou.

Ter Stegen, protagonista

A partir de l’1-1 el partit ha tornat a la fase inicial. El Bayer atacava més, però sense donar una sensació clara de perill, i el Barça esperava el seu moment. Rakitic ha provat en més d’una ocasió el xut exterior, però sense èxit. Al descans s’ha arribat amb l’empat a un, i la segona meitat ha començat com havia començat la primera. Çalhanoglu ha estat l’encarregat d’inquietar la porteria blaugrana amb un xut que ha fregat el pal. Ter Stegen s’ha convertit aleshores en l’actor principal del Barça, evitant el gol de Bellarabi en un clar mà a mà.

Amb l’empat el Bayer quedava fora de la Champions, i els alemanys s’han vist obligat a llançar-se a l’atac. El Barça s’ha defensat bé i ha sabut anar conservant l’empat. A més, Luis Enrique ha pogut donar descans també a Jordi Alba. En els últims minuts ha tornat a aparèixer el millor Ter Stegen. El porter alemany ha salvat en diverses ocasions el gol local, sobretot en una acció a boca de canó de ‘Chicharito’ Hernández en el minut 89 i en un xut centrat de Bellarabi. Finalment, amb l’empat, el Barça ha tancat la fase de grups amb 14 punts, sense cap derrota i ja espera rival als vuitens de final.