Així arriba el Sevilla a la final de Copa

Així arriba el Sevilla a la final de Copa

El conjunt andalús afrontarà la final de diumenge contra el Barça al Vicente Calderón com a flamant campió de l’Europa League per tercer any consecutiu

Queden tan sols tres dies perquè Barça i Sevilla s’enfrontin a la final de la Copa del Rei al Vicente Calderón. I ho faran dos equips campions. El Barça arribarà a la cita com a campió de la Lliga per segon any consecutiu, la sisena vegada en vuit temporades, mentre que el conjunt andalús ho farà com a campió de l’Europa League. Si els blaugranes són els grans dominadors de la competició domèstica dels últims anys, així com també de la Lliga de Campions en l’última dècada –4 de les últimes 10-, el Sevilla ho és a l’Europa League amb tres títols consecutius -la guanyen seguidament des del 2012-. El Barça, però, arriba a la cita amb l’objectiu de tornar a revalidar el títol de Copa després de ser, també, el vigent campió.

Amb tot, però, blaugranes i andalusos volen acabar el curs amb un doblet històric. Tot i la final disputada a Basilea el Sevilla arribarà al Calderón amb gairebé tota la seva plantilla a disposició. Només ‘Kolo’ -per sanció- i Trémoulinas -per lesió- són les úniques baixes del conjunt d’Unai Emery que haurà d’estar pendent, també, de les evolucions en les properes hores del central Rami que es va lesionar durant la final d’aquest dimecres contra el Liverpool.

Gameiro, una amenaça

El perill andalús estarà centrat, sobretot, en el seu davanter estrella, Kevin Gameiro. El francès ha marcat un total de 28 gols aquesta temporada entre totes les competicions i és el màxim golejador de l’equip sevillà. A la davantera també l’acompanyen jugadors de molta qualitat de la talla de Vitolo i Konoplyanka –12 gols entre tots dos–, entre d’altres. Tots ells ja saben què és marcar al Barça aquest curs. Els d’Unai Emery tenen una plantilla molt compensada amb jugadors experimentats com ara Banega, N’Zonzi i Reyes. A més, els andalusos es fan forts en la faceta defensiva a la Copa i només han encaixat dos gols en tota la competició. Una mostra més de l’esperit competitiu d’aquest Sevilla.

Doblet, en joc

Aquesta serà la quarta vegada que Sevilla i Barça es troben aquest curs. El balanç és de dues victòries blaugrana i una derrota. Però tots tres partits han estat molt durs, igualats i molt ajustats. 5-4 a la final de la Supercopa d’Europa i 2-1 al Sánchez Pizjuán i també al Camp Nou. De fet, la derrota davant el conjunt andalús a Sevilla a principi de temporada va servir perquè els culers iniciessin una ratxa espectacular de 39 partits consecutius sense perdre entre totes les competicions. Ara, Barça i Sevilla tancaran la temporada tal com la van iniciar; amb una final i un nou títol en joc, que pot significar un doblet històric.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut