fcb.portal.reset.password

Xavi, durant un partit amb el Barça aquesta temporada / MIGUEL RUIZ - FCB

Xavi Hernández Creus deixa el FC Barcelona després de 17 anys al primer equip blaugrana. Marxa una de les llegendes més grans de la història del Club amb 35 anys i una col·lecció de rècords a l’esquena. Xavi ha dirigit l’orquestra del Barça des que va debutar un ja llunyà 18 d’agost del 1998, amb 18 anys, sota les ordres de Louis van Gaal. Aquell dia, en un partit de Supercopa d’Espanya contra el Mallorca, es va estrenar amb un gol.

Des d’aquell dia la figura de Xavi Hernández ha anat creixent progressivament fins a convertir-se en un d’aquells jugadors que tenen una pàgina pròpia en el llibre d’història del Barça. El gener del 2011 va superar Migueli com el jugador que més partits havia disputat amb la samarreta del FC Barcelona (549), i des d’aleshores ha anat ampliant la xifra fins a superar de llarg els 700 partits. N’ha jugat un total de 764.

Com ell ha reconegut en més d’una ocasió, Xavi va viure la pitjor època de sequera de títols de la història moderna del Barça. Però, uns anys més tard, va passar a comandar, des de la seva particular visió de joc, el millor Barça que s’ha vist mai. El de Terrassa deixa el Barça amb un sac carregat de títols a l’esquena. Un sac en què destaquen vuit Lligues i tres Champions League, a l’espera de la final de Berlín. En tots els títols aconseguits, a més, Xavi ha tingut un protagonisme destacat.

Xavi deixa una petjada important i un llegat en el joc inesborrable. El migcampista va consolidar des de la gespa l’estil que ha caracteritzat el joc del Barça en els seus millors anys. Per al record queden les seves passades mil·limètriques a l’espai, les seves transicions amb el cap aixecat i la seva característica ‘volta màgica’. Totes les seves virtuts les va traslladar també a la selecció espanyola, amb qui va guanyar dues Eurocopes i un Mundial entre el 2008 i el 2012. Un altre equip que va fer història sota la batuta dels Xavi, Busquets, Iniesta i companyia.

El fins ara ‘6’ del Barça –abans ‘26’ i ‘16’- no ha estat només un líder sobre el terreny de joc. Ha tingut també un pes molt important al vestidor del primer equip. En els últims anys ha estat un dels propietaris del braçal, acompanyant sempre en aquesta funció el gran capità Puyol. Amb 35 anys, i amb la confiança de fins a deu entrenadors a la butxaca, Xavi deixa el FC Barcelona i passa a engrossir la llista de llegendes del Club.


Xavi, FC Barcelona's legend por fcbarcelona
Tornar a dalt