fcb.portal.reset.password

Urko Pardo, durant un partit amb l'Apoel de Nicòsia / FOTO: FACEBOOK URKO PARDO

De pare basc i de mare gallega. Urko Pardo va iniciar la seva carrera com a juvenil a l'RSC Anderlecht, però va acabar la seva formació al Futbol Club Barcelona. Pardo, amb doble nacionalitat, belga i espanyola, juga des de fa tres anys en el primer rival del Barça a la Champions League, l'APOEL FC. Un equip que va arribar a la fase final del campionat després de derrotar l'Aalborg danès en la fase prèvia. El porter analitza el seu actual equip i recorda el seu pas per la disciplina blaugrana.

[[BOTOVERMELL::ENTRADES++FCB - APOEL::https://tickets-fcb.fcbarcelona.com/fcbchampions/ca_ES/entradas/evento/2256/session/111961/step1r2::HOR::NF::TRACKING::boto-notica-ca::fuch-1f-apo::]]

Com s'està desenvolupant la seva experiència a Xipre?

Molt bé. Fa tres anys aquí, des de la temporada 2011/12, i estic molt content. Sí que és cert que el futbol és una mica diferent, però és molt competitiu. En ser una illa petita, el campionat no és tan seguit, però hi ha nivell i una competició interessant. És veritat que amb prou feines hi ha història futbolística a Xipre però la Lliga sí que és competitiva.

Hi ha expectació per jugar al Camp Nou?

Moltes ganes de jugar i de gaudir. No obstant això, estem tranquils. Tenim una mica d'experiència a Europa i afrontem el partit amb seguretat.

Amb prou feines hi ha història futbolística a Xipre però la lliga si és competitiva

Hi ha moltes diferències entre el futbol xipriota i el de la resta d'Europa?

Vénen molts jugadors estrangers. Hi ha molts brasilers, portuguesos, espanyols, etc. Així que, d'alguna manera, tots aquests jugadors d'altres països porten la seva pròpia experiència, perquè a Xipre no hi ha tradició de futbol formatiu. No hi ha una Masia ni escoles similars. Aquí es practica un futbol més tècnic i físic que en altres països d'Europa.

Entre la Lliga i el campionat de Xipre, hi ha algun paral·lelisme?

Més que paral·lelisme, hi ha diferències: d'entrada, els pressupostos dels clubs són molt diferents. A causa de la situació econòmica mundial, molts jugadors de fora han vingut a jugar aquí i el nivell ha pujat. Aquesta és una Lliga en creixement.

Quins són els punts forts de l'Apoel?

Som un equip que ens sacrifiquem molt l'un per l'altre. Un equip que comparteix l'esforç i ens deixem la pell al camp. Tenim experiència a Europa, perquè molts de nosaltres ja hem jugat competicions continentals, i moltes ganes.

Som un equip que ens sacrifiquem molt l'un per l'altre

Què esperen de la visita a Barcelona?

Treure un bon resultat, per què no. Arribem amb un bloc en el qual hi ha molta qualitat i volem intentar equilibrar el resultat. Com deia, tenim experiència a Europa i confiem a treure un bon resultat del Camp Nou.

Quins jugadors de l'Apoel són els que cal tenir més en compte?

La veritat és que si n'he d'anomenar algun, estaria menyspreant la resta. Però està clar que qualsevol dels davanters de l'equip és perillós.

Parli'ns de la seva experiència al FC Barcelona. Quins records conserva de les seves vuit temporades al Club?

Guardo un magnífic record de la meva etapa al Barça. Em vaig sentir sempre molt a gust. Al principi, és clar, em va costar uns mesos adaptar-me, però quan ho vaig aconseguir, aprenia moltíssim. M'identifico molt amb els valors del Club. Amb la forma com enfoca la formació. Al Barça em van formar com a esportista i també com a persona. Estic molt agraït al Club.

Al Barça em van formar com a esportista i també com a persona. Estic molt agraït al Club

Quan va deixar el Barça, va iniciar un periple per altres clubs d'Europa. Expliqui'ns com va ser aquesta experiència.

La veritat és que no em va costar gaire prendre la decisió de deixar el Club. En aquesta època, la situació era diferent a la d'ara: no hi havia tantes oportunitats per als jugadors joves; no gaudíem d'aquesta confiança, i vaig pensar que el millor era iniciar altres camins a l'estranger. Primer vaig anar a la Lliga grega, l'Iraklis FC; després vaig jugar a l'Olympiakos.

Va poder debutar a la Champions amb l'Olympiacos?

La temporada 2009/10, vam arribar fins a vuitens de final. Vam caure eliminats pel Bordeus. Jugar a Europa sempre et proporciona experiència.

Quina opinió li mereix el nou Barça de Luis Enrique?

Crec que és un equip que s'està tornant a armar, però ha sabut guardar les bases. De moment, sembla que els va molt bé. Per descomptat, és un gran equip molt difícil de batre.

Ha jugat alguna vegada al Camp Nou?

Mai en partit oficial. Només en entrenaments. Un cop, la temporada 2002/03, però vaig tenir la mala sort que em vaig lesionar el lligament encreuat a l'entrenament de l'últim partit d'aquella temporada.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();