Un llarg viatge de 13.954 quilòmetres fins a la samarreta blaugrana

Un llarg viatge de 13.954 quilòmetres fins a la samarreta blaugrana

Luis Suárez ha recorregut prop de 14.000 mil quilòmetres per poder vestir la samarreta blaugrana Després del seu pas pel Nacional, el Groningen, l’Ajax i el Liverpool, arriba al FC Barcelona

Luis Suárez ha recorregut molts quilòmetres abans de la seva arribada al conjunt blaugrana. El seu inici com a professional va tenir lloc a Montevideo el 3 de maig del 2005. Va ser amb el Club Nacional en un partit de la Copa Libertadores davant el Junior de Barranquilla. Les bones aparicions del davanter al final del curs 2004/05 -en què el Nacional va aconseguir el títol de campió de Lliga-, li van servir per convertir-se en titular en l’única temporada completa (2005/06) que va disputar amb l’equip de Montevideo, amb el qual va tornar a proclamar-se campió de la Lliga uruguaiana.

La seva bona actuació a l’Uruguai el va portar a realitzar el seu primer gran viatge. Suárez era traspassat a l’estiu del 2006 al FC Groningen holandès, on ràpidament va donar mostres del seu talent i on només va ser-hi una temporada. A l’estiu del 2007 li tocava fer les maletes, però aquesta vegada el viatge era molt més curt. L’uruguaià seguiria vivint a Holanda, però a partir de llavors ho faria a Amsterdam, ja que havia estat traspassat a l’Ajax.

En les tres temporades i mitja que l’uruguaià va estar a Amsterdam va aconseguir aixecar una Eredivisie, una Copa i una Supercopa dels Països Baixos. La seva estada a Holanda li va servir per convertir-se en un dels màxims golejadors d’Europa i fins i tot va obtenir la Bota d’Or la temporada 2009/10.

Penúltima estació: Liverpool

Les seves xifres golejadores i el creixement esportiu del futbolista van cridar l’atenció d’alguns dels clubs més importants d’Europa. El Liverpool es va avançar i va aconseguir els seus serveis a l’hivern del 2011. Luis Suárez realitzava un nou canvi de domicili: se n’anava a la ciutat anglesa de Liverpool.

Al conjunt anglès el davanter uruguaià s’ha convertit en un dels millors jugadors del món i en un dels màxims golejadors del futbol mundial. Amb el Liverpool va sumar 82 gols en 133 enfrontaments, i els 31 punts de la temporada passada li van servir per compartir la Bota d’Or amb Cristiano Ronaldo. En els seus anys com a futbolista del Liverpool va aconseguir la Copa de la Lliga.

I després de tres temporades i mitja més al vigent subcampió de la Premier el davanter torna a fer les maletes. Aquesta vegada ho farà per viatjar a Barcelona. Amb aquest nou viatge, l’uruguaià suma 13.954 quilòmetres a la seva carrera per poder complir un somni, vestir la samarreta blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut