Jérémy Mathieu: Un esquerrà defensivament polivalent

Jérémy Mathieu: Un esquerrà defensivament polivalent

Jérémy Mathieu és un defensa amb presència física i que tant pot jugar de central com de lateral esquerre Amb el València ha jugat un total de 176 partits en cinc temporades i ha marcat set gols

Jérémy Mathieu (Luxeuil-les-Bains, França, 29 d’octubre del 1983) és un defensa de físic imponent que es pot desenvolupar en diverses posicions a la línia defensiva. Amb 1,92 m d’alçada, la gran virtut de Mathieu és la col·locació sobre el terreny de joc i el toc de pilota. A més, domina el joc aeri. Fins fa poques temporades la seva posició natural era el lateral esquerre, però actualment es desenvolupa més al centre de la defensa.

El central francès va començar la seva carrera professional a la Lliga del seu país, concretament al Sochaux. En les tres temporades que va estar al primer equip, Mathieu va disputar 97 partits i va marcar 13 gols. Els seus bons números van cridar l’atenció de diversos equips, i al final de la temporada 2004/05 va signar pel Tolosa. Del 2005 al 2009 va jugar al Tolosa, equip amb el qual va tenir molt pes: va jugar 122 partits i va fer cinc gols.

Salt al futbol espanyol

Després dels bons anys al futbol francès, Jérémy Mathieu va fer el salt a una de les grans Lligues europees de la mà del València. Va aterrar a la Lliga espanyola amb 25 anys i a poc a poc es va fer indiscutible al conjunt xe. La primera temporada (2009/10) va jugar 24 partits, i en la següent en va disputar un total de 38. Al conjunt valencianista va canviar la seva posició habitual de lateral esquerre per la de marcador central.

El balanç total en les cinc temporades que va jugar a Mestalla és de 176 partits i set gols. Especialment bo en l’aspecte golejador va ser l’últim curs. Va marcar quatre gols jugant a la posició de central. A més, Mathieu ha arribat a jugar en dues ocasions amb la selecció francesa. El seu debut amb el combinat ‘bleu’ va ser l’11 de novembre del 2011 contra els Estats Units. Ara, amb 30 anys, és un defensa experimentat amb virtuts físiques i tècniques.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut