fcb.portal.reset.password

Tito Vilanova, durant el seu primer partit amb el FC Barcelona / ARXIU FCB

Aquest dissabte fa un any va morir Tito Vilanova. El 25 d’abril del 2014 ens va deixar l’entrenador que va dirigir l’equip de la millor Lliga del FC Barcelona després de no poder superar la malaltia que el juliol del 2013 l’havia obligat a deixar la banqueta blaugrana.

Es compleix un any d’aquell divendres tràgic. Durant aquell cap de setmana milers i milers de barcelonistes van apropar-se al Camp Nou per acomiadar el tècnic que va sumar 100 històrics punts a la Lliga 2012/13, amb la qual cosa es va convertir en el setè debutant que aixecava el títol de la regularitat en el seu primer curs al capdavant del primer equip blaugrana. El FC Barcelona va liderar aquella Lliga de la primera a l’última jornada.

Fins a 53.000 visitants anònims, personalitats del món de l’esport, de les institucions i de la societat civil van participar en l’homenatge popular a l’espai de condolences que es va habilitar a les instal·lacions del Club. Alhora, es van rebre més de 12.000 correus de condol arribats d’arreu del món.

Tres dies després de la seva mort la catedral de Barcelona va acollir l’últim adéu públic a Tito Vilanova. La cerimònia religiosa, oficiada pel l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va ser el punt més solemne de tres dies de dol i de tristor, però també de reconeixement unànime a qui va ser entrenador del FC Barcelona.

El camp d’entrenament, amb el seu nom

Ara fa dos mesos, el 20 de febrer, es va celebrar un senzill i emotiu acte a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per posar el nom de Tito Vilanova al camp número 1 d’entrenament, on habitualment s’exercita el primer equip. Van participar en l’homenatge la seva dona, Montse Chaure, i els seus fills, la Carlota i l’Adrià.


A year without Tito Vilanova by fcbarcelona
Tornar a dalt