Triomf agònic de l’Argentina cap als quarts (1-0)

Triomf agònic de l’Argentina cap als quarts (1-0)

Un gol de Di María a les acaballes de la pròrroga, després d’una brillant acció de Messi, ha classificat l’albiceleste per a la següent ronda del Mundial

L’Argentina de Messi i Mascherano ha patit el que no es pot escriure per classificar-se per als quarts de final del Mundial del Brasil. Una conservadora Suïssa li ha posat les coses molt difícils en tot moment. El partit se n’ha anat a la pròrroga, on es decidiria per un gol de Di María assistit per un decisiu Messi, escollit novament com a millor jugador del duel. Els dos blaugranes han disputat els 120 minuts.

El ‘10’ s’ha mostrat molt actiu des del principi, quan l’Argentina ja dominava i intentava assetjar una Suïssa que es defensava amb ordre, agressivitat i sense concedir oportunitats de gol. Llavors no intervenien els porters, però el ritme de joc era elevat. A través de la pilota aturada, pel potencial aeri dels dos equips, era la forma més eficaç de crear perill. Així, al minut 28, Romero salvava el gol de Xhaka després d’un córner i tot seguit Garay estava a punt de rematar a boca de canó un servei de cantonada enverinat.

La millor ocasió del primer temps ha estat del suís Drmic en un contraatac. Sol davant del porter, provava una vaselina que hauria estat un dels gols del Mundial, però la pilota acabaria mansa a les mans de Romero (min 39). Els helvètics havien posat la por al cos dels argentins, de més a menys en els 45 minuts inicials, encomanats sempre a la inspiració individual de Messi.

El partit s’agafaria una treva a la represa. L’Argentina seguia portant el pes, amb més verticalitat. A contrarellotge, la seva insistència s’intensificaria amb el pas dels minuts. A la segona part, hi ha hagut moments en què l’albiceleste ha estat a prop de la seva millor versió, amb un Messi omnipresent. Tenia Suïssa pràcticament embotellada. Un monòleg amb el porter Benaglio com a estrella convidada. Evitaria el gol de Messi en un xut ras i les seves intervencions conduirien el matx a la pròrroga.

El cansament i el dramatisme anaven en augment. L’Argentina havia perdut frescor davant d’una Suïssa que no concedia espais i ja s’ho creia completament. En el temps extra, els dos equips s’han mostrat reticents a assumir riscos. Fins al moment clau.

La jugada decisiva de l’eliminatòria es produiria al minut 118. Messi ha agafat la pilota al mig del camp, s’ha escapat amb velocitat d’un defensa i, a la frontal, l’ha cedit a la dreta, on arribava Di María per batre Benaglio amb l’interior. Respirava finalment l’Argentina, que encara ha vist com el suís Dzemaily rematava al pal en una de les últimes accions del partit. Amb molt de patiment, Messi i Mascherano ja són als quarts, on es trobaran amb Bèlgica o els Estats Units.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut