Thomas Vermaelen: lideratge i talent belga al servei blaugrana

Thomas Vermaelen: lideratge i talent belga al servei blaugrana

Prové de la lliga anglesa, però durant molts anys ha jugat a Holanda, i ha estat capità de l’Ajax i de l’Arsenal L’internacional belga és un central amb una bona sortida de l’esfèrica, un gran ordre tàctic i una forta contundència en el tall

Nascut a Bèlgica, però format futbolísticament a l’escola de l’Ajax d’Amsterdam. I, com a bon deixeble del planter de l’Ajax, Thomas Vermaelen (Kapellen, Bèlgica, 14 de novembre del 1985), el segon futbolista belga de la història del Barça després de Fernand Goyvaerts (1961-1965), és un central amb una bona sortida de l’esfèrica, un gran ordre tàctic i una forta contundència en el tall. Malgrat la seva presència defensiva, el futbolista de 28 anys destaca també per ser un futbolista amb una bona visió del joc. És per això que l’internacional belga no només pot jugar de central, sinó que també té la capacitat d’ocupar el lateral esquerre.

Una bona carta de presentació per a un jugador polivalent que ha aprofitat el seu pas per dues potents lligues europees, com ara l’holandesa i l’anglesa, per guanyar experiència i consagrar-se com a central. I sempre com una de les referències dins del vestidor, perquè ha estat capità tant de l’Ajax com de l’Arsenal.

Professionalment, va debutar molt jove, amb 19 anys. Ho va fer amb l’Ajax el 15 de febrer de l’any 2004, contra el Volendam. Després d’una etapa cedit al RKC Waalwijk, Vermaelen va tornar al club del que formava part des del 2000 per ser titular. A Holanda, va començar a omplir el seu palmarès i, fins a la seva marxa a Londres, va aconseguir una Eredivisie, dues Copes i dues Supercopes d’Holanda.

Durant l’estiu del 2008 va passar a liderar el vestidor de l’equip d’Àmsterdam i, un any més tard, Arséne Wenger el va incorporar a la disciplina de l’Arsenal. Des del primer moment, Vermaelen ja va demostrar del que és capaç i en el seu debut a la Premier League va marcar el seu primer gol amb la samarreta gunner. A l’Arsenal es va destapar com un defensor contundent però golejador i, durant la temporada del seu aterratge, va formar part de l’equip ideal de la lliga anglesa. Va ser l’any 2012 quan, amb la marxa de Robin Van Persie, la seva pròpia capacitat de lideratge el va fer propietari del braçalet de capità. Ara, marxa de l’equip de Londres amb una copa de la FA Cup (2013/14).

Aquest estiu, tot i alguna lesió, res va evitar que participés al Mundial de Brasil amb la selecció de Bèlgica, on va sumar 46 internacionalitats. Considerat un dels millors defensors belgues de la seva generació, va debutar al combinat nacional amb 20 anys, l’1 de març del 2006, i va ser una peça fonamental en la classificació del seu equip per a la Copa del Món del 2014.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut