Precedents contra el Còrdova

Precedents contra el Còrdova

El FC Barcelona torna a la ciutat andalusa 43 anys després de la seva última visita en partit de Lliga Hi ha assolit tres victòries però també doloroses derrotes, com la que va acabar amb les opcions de Lliga la temporada 1971/72

No fa tant que el FC Barcelona va jugar a Còrdova. La Copa del Rei de la temporada 2012/13 va deparar uns vuitens de final entre catalans i andalusos que van resoldre’s favorablement al Barça. A la Lliga, però, feia 43 anys que els culers no visitaven la ciutat andalusa.
  
La darrera visita a la Lliga es va produir la temporada 1971/72. És un últim partit de mal record per als barcelonistes, que van caure per 1-0 en la penúltima jornada, quan una victòria els hauria permès igualar el Reial Madrid al capdavant de la classificació. Un gol de Fermín va acabar amb les opcions de títol culer contra un Còrdova que acabaria baixant a Segona.

També descendiria a Segona la temporada 1968/69. Com llavors, el Còrdova va fer saltar la sorpresa i va vèncer per 2-1. Dos precedents que s’han de tenir en compte enguany, amb els andalusos en una situació límit, novament a prop de la categoria de plata.

Un clàssic de les jornades finals

Els sis compromisos anteriors tenen un balanç molt millor per al Barça: tres victòries, un empat i un únic triomf local. Curiosament, el Còrdova-Barça ha estat sempre –enguany no és una excepció- un partit habitual en les darreres jornades de Lliga. De fet, dels nou partits allà fins a set s’hauran disputat en el terç final de la competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut