fcb.portal.reset.password

Bojan, Samitier i Munir. FOTO: FOTOMUNTATGE FCB.

Munir El Haddadi va debutar aquest dilluns oficialment amb la selecció espanyola absoluta. Nascut l’1 de setembre del 1995, tenia 19 anys i 7 dies i es convertia així en el tercer jugador del Barça més jove en el moment de la seva estrena amb Espanya. Per davant seu, només hi ha Bojan Krkic i Josep Samitier.

En el cas de Bojan, que té el rècord de precocitat, va disputar el seu primer i últim compromís oficial amb el combinat absolut espanyol el 10 de setembre del 2008 contra Armènia quan tenia 18 anys i 13 dies. Samitier, per la seva banda, va debutar amb Espanya amb 18 anys i 208 dies, el 1920. El conegut com a ‘Home Llagosta’ disputaria 21 partits internacionals.

Després d’ells ja apareix Munir en el rànquing. Supera la joventut en el dia del debut amb la selecció espanyola d’un altre jugador contemporani a Samitier, Vicenç Piera, que tenia 19 anys i 189 dies. El cinquè blaugrana de la llista és el porter Ricardo Zamora, que es va estrenar en l’àmbit internacional amb 19 anys i 220 dies.

I és que a principis de segle XX era força habitual debutar molt aviat amb les respectives seleccions. De fet, en els últims setanta anys, Munir és el quart futbolista més jove a debutar amb Espanya per darrere de l’esmentat Bojan, Cesc i Sergio Ramos.

Tornar a dalt