fcb.portal.reset.password

Leo Messi celebra un gol durant la temporada passada / FOTO: ARXIU FCB

La pel·lícula ‘MESSI’, dirigida per Álex de la Iglesia i produïda per MEDIAPRO, serà presentada a tota l’afició barcelonista en el marc del XXXV Congrés Mundial de Penyes, que se celebrarà aquest cap de setmana a Barcelona. La pel·lícula, rodada entre l’Argentina i Barcelona i amb guió de Jorge Valdano, es projectarà diumenge a la tarda al Palau de Congressos de Barcelona i serà presentada per Jordi Basté, un dels personatges que hi intervenen juntament amb Menotti, Maradona, Valdano i Cruyff.

‘MESSI’ ens acosta la figura del que és considerat el millor jugador del món a través de les opinions de grans figures del futbol, persones del seu entorn, companys d’equip, entrenadors... i també d’imatges d’arxiu, entrevistes i filmacions familiars inèdites i la recreació dels moments més importants de la seva vida. La pel·lícula, presentada a Rio amb motiu del Mundial del Brasil, es projectarà el 6 de setembre al Festival de Venècia.

Reunits en un sopar, els seus professors, els seus entrenadors, amics de la infantesa, companys del Barça, periodistes, escriptors i personatges de la història del futbol van detallant i analitzant la personalitat del jugador dins i fora del camp i repassant els passatges i moments més significatius: la seva infantesa enganxat a una pilota, la decisió de canviar Rosario per Barcelona, l’allunyament de la seva família, el paper que han tingut en la seva carrera personatges com Ronaldinho, Rijkaard, Rexach i Guardiola, el seu primer gol al Camp Nou, la nit de Stamford Bridge, els seus vincles amb l’Argentina, amb Rosario i, finalment, el dubte de si és millor jugador que Maradona, el qual Cruyff resol amb la seva particular filosofia: “Gracias a Dios que Messi existe. Fíjate si no estuviera, aún tendríamos que hablar de Maradona, que es absurdo. Por lo tanto, no hay que comparar, hay que disfrutar”.

Álex de la Iglesia recrea la infància i l’adolescència del jugador, i ens ajuda a entendre, per exemple, la seva manera de ‘celebrar’ els gols per l’especial relació que tenia amb la seva àvia o la tenacitat i la determinació que va portar un nen de Rosario fins a l’elit del futbol mundial. La pel·lícula ha estat rodada entre Buenos Aires, Rosario i Barcelona.

Tornar a dalt