Luis Suárez, sinònim de gol

Luis Suárez, sinònim de gol

Luis Suárez i Ruud van Nistelrooy són els únics jugadors que han aconseguit conquistar el trofeu de màxim golejador de l’Eredivisie i de la Premier League

Luis Suárez és un dels dos jugadors que poden presumir d’haver estat màxims golejadors de l’Eredivisie i de la Premier League. Només el davanter holandès Ruud Van Nistelrooy ho va aconseguir amb anterioritat. A pesar que grans jugadors com Dennis Bergkamp o Robin Van Persie van obtenir algun dels dos trofeus, només l’uruguaià i Van Nistelrooy ho van aconseguir en les dues competicions.

Luis Suárez va aconseguir la temporada passada el premi a màxim golejador de la Premier League anotant 31 gols, deu més que el segon classificat de la taula de golejadors, el seu company d’equip Daniel Sturridge. Tot i que va iniciar la seva participació en la lliga anglesa més tard que la resta de jugadors per una sanció, l’uruguaià va reposar-se i va ajudar amb els seus gols a lluitar pel títol de lliga el seu exequip, el Liverpool. Per la seva banda, Van Nistelrooy ho va aconseguir com a jugador del Manchester United en la campanya 2002/2003, en què va anotar 25 gols. Com a Suárez, no li va servir perquè el Manchester aixequés el títol de campió de Lliga.

Amb anterioritat, l’uruguaià va assolir el trofeu de màxim golejador de l’Eredivisie. Ho va fer a les files de l’Ajax d’Amsterdam la temporada 2009/2010. Els seus 49 gols van servir perquè el seu equip s’alcés amb el títol de Lliga i perquè Suárez guanyés també la Bota d’Or.

En canvi, Van Nistelrooy ho va aconseguir en dues temporades consecutives (1998/1999 i 1999/2000) enrolat al PSV Eindhoven. Igual que Suárez, el davanter holandès va obtenir una Eredivisie sent màxim golejador de la competició, en la campanya 1999/2000.

Amb la seva arribada a Espanya, Luis Suárez té l’oportunitat de convertir-se en el Pitxitxi de la Lliga espanyola, com ja va fer Ruud van Nistelrooy la temporada 2006/2007.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut