Luis Suárez, el ‘9’ del Barça

Luis Suárez, el ‘9’ del Barça

Luis Suárez és el divuitè que aterra al Camp Nou amb l’etiqueta de punta nat des del 1993 L’uruguaià hereta el dorsal d’Alexis i es convertirà en el setè punta sud-americà dels últims temps

Luis Suárez vestirà el dorsal ‘9’ en el Barça 2014/15. Hereta, així, el número que havia lluït Alexis Sánchez en les últimes tres temporades. Els altres portadors del ‘9’ blaugrana des que els dorsals a la Lliga són fixos han estat Bojan, Ibrahimovic, Eto’o, Kluivert, Anderson, Ronaldo i Kodro.

Amb Luis Suárez, el Barça recupera la figura del ‘caçagols’, la de l’home d’àrea que té la porteria rival entre cella i cella. N’ha contractat fins a 18 amb característiques similars en les dues últimes dècades. El cas més recent era David Villa, que va fitxar pel club blaugrana el 2010, encara que en les tres temporades al Camp Nou va jugar habitualment decantat a la banda.

De talla mundial

Des del 1993, l’afició culer ha vist amb els seus colors molts dels millors davanters centre del món. El primer va ser el brasiler Romário, procedent del PSV Eindhoven, el mateix equip del qual arribaria tres anys més tard Ronaldo. Altres ‘caçagols’ de renom mundial que van acabar al Camp Nou van ser Kluivert (98-04), Henry –que va triomfar decantat a l’esquerra– (07-10) i Ibrahimovic (09/10).

Hi ha atacants que, sobretot a causa de la competència, es van especialitzar en la faceta de revulsiu. És el cas de Pizzi (96-98) i Larsson (04-06). Els dos van entrar al cor dels barcelonistes, com Samuel Eto’o, que esdevindria un dels màxims realitzadors de la història del Club. Sony Anderson i Javier Saviola també van marcar un bon nombre de gols com a blaugranes. Entre els que no van aconseguir les xifres golejadores esperades hi figuren Kodro, Dani, Alfonso, Maxi López i Gudjohnsen.

D’altra banda, seguint aquest llistat de davanters centre recents, Luis Suárez es convertirà en el setè punta sud-americà dels últims temps. El precedeixen Romário, Ronaldo, Pizzi, Anderson, Saviola i Maxi López.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut