fcb.portal.reset.password

Luis Enrique, en un moment de la roda de premsa a la Ciutat Esportiva Joan Gamper / FOTO: MIGUEL RUIZ -FCB

L'entrenador del primer equip del FC Barcelona ha parlat amb els mitjans de comunicació aquest matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Luis Enrique ha fet balanç de l'estat de l'equip i ha incidit en la importància de centrar sempre en el següent rival a batre; en no avançar esdeveniments. Les valoracions generals, diu, "es fan a final de temporada". Ara toca, doncs, pensar en el partit de Lliga contra el Llevant UD. "L'objectiu és guanyar-los -diu-. En funció d'això, ja veurem on estem ". Així s'eviten triomfalismes abans d'hora, pensa el nou tècnic de l'equip. "No m'he fixat que en aquests següents 21 dies hem de jugar set partits. Però ara ens centrem en l'únic partit que podem controlar, que és el següent: el missatge que sempre llanço als jugadors és sempre el de centrar-nos en el pròxim partit ".

L'exigència "sempre serà la mateixa", recorda. "Ens exigim sempre el mateix: generar possibilitats de gol, que no ens generin; pressionar i defensar bé ". Al futbol és important "no oblidar que sempre juguen dos equips: és un esport en què tots els equips et generen problemes". Al capdavall, "tots els partits fora de casa suposen una dificultat afegida, i contra un rival amb moltes virtuts. Segur que trobarem dificultats, encara que nosaltres hem d'aconseguir fer el nostre joc, superar la seva barrera defensiva i el joc llarg, etc.". La nombrosa defensa del Llevant UD no sigui un problema afegit per al Barça, perquè "tenim jugadors amb molts recursos, però l'important és que puguem posar-los en pràctica." La temporada és molt llarga, recorda, i "segur que ens trobarem contra equips que defensen de totes les maneres ", tot i que ja" estem acostumats a tota mena de situacions ", l'entrenador creu que sempre serà un repte aconseguir solucionar els models defensius de tots els rivals.

Ens exigim sempre el mateix: generar possibilitats de gol, que no ens generin; pressionar i defensar bé

L'equip no només ha de ser capaç de "atacar bé, que ja ho fa", sinó que també ha de "defensar de manera correcta". El fet "evident" que el Barça pressiona "alt", també "implica riscos", diu. Però, de moment, pensa l'entrenador, l'equip "està sent capaç d'assimilar el que entrenem" i tots els jugadors rendeixen al màxim en els entrenaments. I és que la base de la filosofia de Luis Enrique és l'exigència entrenant, com ha deixat clar una vegada més. "De moment no em puc queixar: tots els jugadors ho donen tot en els entrenaments: és un aspecte que hi han assimilat ràpidament". D'altres, en canvi, encara "s'han de millorar", però aquest, pensa, "és un viatge en evolució". La temporada és un "període en evolució", un llarg recorregut de canvis que han de culminar en "títols". Així "sabre com valorar l'equip i al treball realitzat".

La temporada és un viatge en evolució

En ser preguntat per l'activitat dels jugadors a les xarxes socials, el tècnic ha volgut deixar clar que li sembla bé que s'expressin i mostrin tal com són. "Em sembla molt bé ..., fins m'emociona", ha dit fent broma i rient a riallades; "" Els jugadors saben el que han de fer. M'agrada que ho passin bé en la seva vida privada i en el seu temps lliure. M'agrada que siguin expressius, simpàtics, bona gent ", tal com són." S'han guanyat estar en aquest equip i és bo que en la seva vida privada facin el que creguin convenient ".

L'asturià també s'ha referit a Luis Suárez, que encara haurà d'esperar un mes llarg per debutar amb l'equip. "S'entrena com si anés a jugar demà, amb la mateixa intensitat. No només aporta en els entrenaments sinó que també aporta molt en els partits. Ja forma part del grup i està completament adaptat. Aquest era l'objectiu. És un tipus que s'expressa molt i contagia. És un molt bon fitxatge. Imagineu quan pugui jugar, perquè sense jugar ja és un gran fitxatge".

Tornar a dalt