Luis Enrique i Guardiola s’enfrontaran per primer cop com a tècnics rivals

Luis Enrique i Guardiola s’enfrontaran per primer cop com a tècnics rivals

El tècnics de FC Barcelona i Bayern de Munic van coincidir cinc temporades al primer equip del Barça i tres cursos com a entrenadors del filial i del primer equip blaugrana

El sorteig realitzat aquest divendres a Nyon ha aparellat FC Barcelona i Bayern de Munic, dos clubs que, més enllà dels precedents, presenten moltes vinculacions. Ja sigui al camp (els germans Rafa i Thiago Alcántara s’enfrontaran entre ells) o bé a les banquetes. Luis Enrique i Pep Guardiola, dos amics i excompanys al primer equip del Barça, estaran separats només pels metres que hi ha entre les àrees tècniques del Camp Nou i de l’Allianz Arena.

Els dos entrenadors van coincidir el dia 3 de setembre del 2014 en la trobada anual de tècnics de la UEFA, celebrada a Suïssa. Ara es tornaran a trobar a les semifinals de la Lliga de Campions, eliminatòria en què Luis Enrique s’estrena en el seu primer any a la banqueta del Camp Nou i a la qual Pep Guardiola ha arribat en sis ocasions.

Segons les paraules del mateix Luis Enrique, el partit d’anada al Camp Nou serà especial perquè significarà el retorn de Pep Guardiola. “És el millor entrenador perquè ha aconseguit molts títols, per la manera com ho ha fet i perquè ara s’ha adaptat a un altre país”, ha explicat el tècnic asturià en la roda de premsa d’aquest divendres. Des d’Alemanya, Guardiola també s’ha expressat i ha comentat que Luis Enrique “té grans condicions com a entrenador”.

Companys d'equip en cinc temporades

Luis Enrique i Pep Guardiola van coincidir com a tècnics del filial i del primer equip, respectivament, entre el 2009 i el 2011. Com a futbolistes blaugrana, van compartir vestidor entre les temporades 1996/97 (quan va arribar Luis Enrique) i 2000/01 (quan va marxar Guardiola).

La primera vegada que van defensar junts la samarreta del Barça en un partit oficial va ser el 25 d’agost del 1996 a l’estadi Olímpic de Montjuïc. Aquell dia van superar (5-2) l’Atlètic de Madrid en el partit d’anada de la Supercopa d’Espanya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut