fcb.portal.reset.password

Luis Enrique, durant la roda de premsa. FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Luis Enrique ha comparegut en roda de premsa aquest dimecres amb el director esportiu Andoni Zubizarreta per fer la primera valoració de l’equip a l’inici de la pretemporada. El tècnic ha explicat el full de ruta que tindrà l’equip aquesta temporada, què espera futbolísticament del conjunt i quin Barça vol que es vegi. “Vull un equip que sigui fidel a allò que l’ha portat a guanyar; vull un equip que faci gols; que defensi bé; que tingui recursos en el joc; que jugui igual tant a casa com a fora”, ha assegurat rotund abans de sentenciar que no només vol resultats, sinó que vol “que l’equip guanyi sent atractiu”.

Utilitzarem tots els recursos que tinguem a mà, entre els quals, no ser previsibles

L’asturià s’ha mostrat molt segur amb l’estil de joc que vol veure sobre la gespa, sense tancar-se en un sistema o un altre. L’esquema de joc no serà innegociable, i ha destacat: “Utilitzarem tots els recursos que tinguem a mà, entre els quals, no ser previsibles”. Amb els jugadors que formen actualment la plantilla, Luis Enrique ha comentat que “l’equip està fet per jugar bé i portar el pes del joc”, i al mateix temps ha reconegut: “És interessant per als jugadors obrir les opcions de joc i tenir la capacitat de sorprendre el rival”.

Jo ja sóc un líder, lidero aquest equip. El repte és aconseguir tenir repercussió en l’equip

La plantilla del Barça ha patit diversos canvis aquest estiu, d’entre els quals, la marxa de dos dels quatre capitans fins a la temporada passada. En aquest sentit, Luis Enrique ha estat clar a l’hora d’assenyalar qui ha de ser el líder del vestidor: “Els líders no s’imposen, han d’aparèixer, sorgeixen de manera espontània i ja es comencen a veure”. En un àmbit més personal, l’asturià ha reconegut: “Jo ja sóc un líder, lidero aquest equip. El repte és aconseguir tenir repercussió en l’equip”.

Per acabar, el tècnic blaugrana ha donat la seva opinió sobre quines poden ser les claus de l’èxit per a la nova temporada. Ha destacat, per exemple, que “les possibilitats d’èxit depenen que l’equip sumi els esforços de tothom” per sobre de les individualitats.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();