fcb.portal.reset.password
Imatge de l'exterior de l'estadi Allianz Riviera de Niça, que acollirà el segon amistós de la pretemporada i que guarda una gran semblança amb l'estadi del Bayern de Munic

L'Allianz Riviera de Niça guarda una gran semblança amb l'estadi del Bayern de Munic

Aquest vespre (20.45 hores, TV3 i LaSexta) els homes de Luis Enrique afrontaran el segon compromís amistós de cara a la propera temporada. Ho faran davant l’OGC Niça francès, i l’Allianz Riviera serà l’escenari d’aquest partit. L’estadi té una capacitat per a 35.624 espectadors i es va inaugurar encara no fa un any, el 22 de setembre de 2013, amb un partit de Lliga entre el Niça i el Valenciennes. Aquest flamant estadi és l’escenari habitual dels partits de l’OGC Niça i del RC Toulon de rugbi i serà la seu de l’Eurocopa del 2016.

Amb un ull posat a l’Eurocopa del 2016

La idea de la construcció d’un nou estadi a la ciutat de Niça que substituís o complementés l’antic Stade du Ray es va anar coent a foc lent, però no va ser fins que França va ser escollida com la seu de la propera edició de l’Eurocopa que el projecte va prendre forma. Així va ser com l’embrió del que seria l’Allianz Riviera va començar a créixer.

La firma francesa Wilmotte & Associés va ser l’encarregada del disseny no només del camp sinó de tot l’entorn, amb l’establiment de la seu fixa del Museu Nacional de l’Esport i una àmplia zona al voltant. Es va començar a construir el 2011, però no es va inaugurar oficialment fins al setembre passat. Amb una forma ondulada que evoca el vol d’un ocell, les transparències de l’estructura i la lluminositat a la nit fan que recordi lleugerament l’Allianz Arena de Munic. A més, els dos estadis comparteixen patrocinador.

Més enllà del futbol

Sobre la gespa es disputen els partits del OGC Niça de la Ligue 1 francesa i l’equip de rugbi de Toulon, també de la Costa Blava. Però l’activitat de l’estadi no es limita als partits de futbol i rugbi, sinó que està obert durant tot l’any i acull tennis sobre gespa, esports de motor i altres esdeveniments privats. A més a més, també compta amb xarxes de wifi i 4G.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();