HJK Hèlsinki – FC Barcelona: Golejada en el penúltim amistós (0-6)

Munir (2), Sergi Roberto, Piqué, Bartra i Sandro marquen en l’últim desplaçament de pretemporada

El FC Barcelona ha saldat amb una àmplia golejada el seu quart amistós de la pretemporada. Els gols de Munir (2), Sergi Roberto, Piqué, Bartra i Sandro han tancat la visita dels blaugrana a Finlàndia amb una imponent victòria que conclou una setmana amb tres partits pràcticament consecutius a Niça, Ginebra i Hèlsinki. El partit, marcat pel bon ambient viscut a l’Estadi Olímpic, ha tingut poca història: tres gols en els primers quinze minuts han assegurat ràpidament el triomf.

Tot i la menor entitat del rival, el FC Barcelona ha fet una passa endavant respecte els últims compromisos i es troba cada cop més a prop del punt de partida òptim per arrencar el curs el 24d’agost.

Precisos en les rematades

Un dels retrets que se li podia fer a l’equip a Ginebra va ser la seva manca de punteria. Aquest dissabte, a Hèlsinki, l’equip no ha perdonat cap de les seves primeres ocasions de gol. Al minut 5, una assistència picadeta d’Iniesta l’ha aprofitat Munir El Haddadi per signar el 0-1. Tot seguit, un xut potent de Sergi Roberto ha doblegat les mans del porter Tornes per convertir-se en el 0-2.

Al quart d’hora de partit ha arribat també el tercer. Ha estat obra novament de Munir, que ha rematat a gol una centrada des de la dreta de Rafinha. En precisió, un ‘10’ per al Barça, impecable de cara a porta contra un HJK Hèlsinki que tenia molts problemes per superar la línia del migcamp.

La pressió del Barça era bona i una recuperació culer ha propiciat el 0-4 de Piqué. En aquest cas, una fenomenal acció individual de Rafinha sobre la línia de fons ha acabat amb una rematada de Munir refusada pel rival i amb la posterior assistència de Pedro cap al central blaugrana, que no ha perdonat amb una rematada creuada. La jugada ha estat fatal per als locals, que han vist com també queia lesionat el seu porter.

Dos més a la represa

Luis Enrique ha fet únicament dos canvis a la mitja part. Han deixat el camp Piqué i Iniesta i han entrat Ié i Rakitic. El croat, precisament, ha estat l’encarregat de servir la falta que ha suposat el 0-5 de Bartra, qui no ha perdonat amb un cop de cap des del límit de l’àrea petita. Amb la maneta el marcador el partit ha entrat en una fase un pèl més tranquil·la. Tota la possessió seguia sent culer, però les ocasions s’han reduït.

Tot i això, Pedro ha fregat el seu gol amb un llançament al pal i Rakitic ha amenaçat des de la frontal. Finalment, Sandro ha assolit el sisè gràcies a una bona rematada creuada. El jugador del B també hauria pogut signar el setè minuts després, però en aquesta ocasió la seva rematada ha sortit desviada.