FC Barcelona – Còrdova CF: Golejada per tancar l’any (5-0)

Els gols de Pedro, Suárez, Piqué i Messi (2) asseguren la victòria al Camp Nou

El FC Barcelona ha tancat l’any amb una nova golejada. El conjunt blaugrana s’ha desfet sense problemes per 5-0 d’un ultradefensiu Còrdova gràcies a les dianes de Pedro al primer minut de partit i a les de Suárez, Piqué i Messi (2) a la segona meitat. D’aquesta manera, l’equip tanca el 2014 a un únic punt del líder, el Reial Madrid, que encara té un partit per jugar.

L’últim partit de l’any ha arrencat d’allò més bé per al FC Barcelona. Una assistència de Rakitic a l’àrea l’ha aprofitat a la perfecció Pedro, que ha superat Juan Carlos amb un xut col·locat amb la cama dreta. No havien passat ni 75 segons i els culers ja s’havien avançat en el marcador. El Còrdova, que tornava al Camp Nou 42 anys després, ha pagat el seu inici massa tou.

El gol arribava especialment d’hora. Res a veure amb els compromisos contra l’Elx, l’Eibar o l’Espanyol, en què el Barça va haver de picar pedra durant molta més estona per obrir la llauna. Amb el marcador a favor, els blaugranes han pogut manar des de la tranquil·litat, sense presses, cuinant les ocasions a foc lent. Sense oferir la millor versió blaugrana, Iniesta, Rakitic i novament Pedro, ara amb un xut des de la frontal, han amenaçat amb el segon.

El Còrdova, per la seva banda, ha arribat amb comptagotes a l’àrea de Claudio Bravo. Sempre mitjançant l’arma del contracop i mai definint entre els tres pals. Abans de la mitja part, els culers han tornat a crear força perill, però Juan Carlos ha resolt de forma decisiva.

L’inici de la segona meitat ha coincidit amb una millora blaugrana. El FC Barcelona ha deixat el partit pràcticament resolt després d’una gran combinació coral finalitzada per Luis Suárez, que ha definit amb una rematada que s’ha colat entre les cames del porter i que suposava el seu primer gol a la Lliga. Dos minuts després Rakitic ha enviat una pilota al pal amb una canonada des de casa seva.

El Còrdova, incapaç de generar perill tot i l’adversitat en el marcador, ha vist com els minuts passaven sense que arribessin bones notícies. El Barça, ja amb Xavi i Rafinha sobre la gespa, vivia en la més absoluta comoditat.

Era tal que al tram final de partit l’equip de Luis Enrique ha rematat el Còrdova amb tres dianes més. La primera, obra de Piqué després d’un servei de falta lateral de Xavi. La segona i la tercera, de Messi, que ha definit de manera impecable amb dues rematades amb la cama dreta. Seus eren els últims gols culers del 2014.