fcb.portal.reset.password

Riquelme, amb el Barça. FOTO: ARXIU FCB.

Juan Román Riquelme ha anunciat la seva retirada com a futbolista a l’edat de 36 anys. Entre la seva extensa trajectòria hi figura un breu pas pel Barça. Va ser a la convulsa temporada 2002/03, en què va disputar 42 partits i va marcar 6 gols.

Riquelme era un mitja punta molt fi tècnicament, amb una visió de joc prodigiosa i un xut parabòlic letal a mitja distància. De caràcter introvertit i fred, va ser el fitxatge més esperançador del club blaugrana. La seva primera experiència europea venia precedida per l’èxit que havia tingut a les files del Boca Juniors, al qual va conduir a guanyar la Copa Intercontinental (2000).

Difícil encaix

Al Camp Nou va començar amb bon peu gràcies a un golàs en el debut oficial davant el Legia de Varsòvia, a la fase prèvia de la Lliga de Campions. Tot i això, a Riquelme li va costar trobar el seu lloc en els rígids esquemes de Van Gaal, primer, i Antic, després. Mai va ser indiscutible en un equip que va tenir un recorregut molt irregular a la Lliga i que va caure als quarts de final de la Champions.

Al final de curs es va produir una important renovació a la plantilla barcelonista i Juan Román Riquelme continuaria la seva carrera al Vila-real, on va fer història arribant fins a les semifinals de la màxima competició continental (2006). L’internacional argentí va tornar entre el 2007 i el 2014 al Boca Juniors, on és llegenda. Tot i això, el seu últim equip ha estat l’Argentinos Juniors.


Los goles de Juan Román Riquelme con el FC... por fcbarcelona
Tornar a dalt