fcb.portal.reset.password

Ter Stegen, Bravo o Masip debutaran aquest dissabte en un Clàssic

La renovació a la porteria que ha viscut el Barça aquesta temporada farà que, inevitablement, el porter blaugrana que jugui dissabte al Santiago Bernabéu s’estreni en un Clàssic. Claudio Bravo, Marc-André ter Stegen i Jordi Masip no han jugat cap Reial Madrid-Barça, i un d’ells s’afegirà a la llista dels últims porters blaugrana que s’han estrenat en un Clàssic amb sort diversa.

Des d’Andoni Zubizarreta, que va jugar el seu primer Clàssic en la vuitena jornada de la temporada 1986/87, fins a nou porters s’han estrenat en un enfrontament contra els blancs. L’últim a estrenar-se va ser Víctor Valdés, en una llunyana temporada 2003/04. El record d’aquell partit no és especialment bo, ja que el Reial Madrid es va endur la victòria del Camp Nou en la jornada 15 per un ajustat 1-2.

Resultats dispars

Dels últims nou porters blaugrana que han jugat el seu primer Clàssic, dos ho han fet amb victòria, dos més amb empat i cinc amb derrota. Ruud Hesp i Richard Dutruel van vèncer en la seva estrena en un Clàssic: l’holandès ho va fer la temporada 1997/98 amb un 2-3 al Santiago Bernabéu, mentre que el francès va guanyar en el seu debut contra el Reial Madrid al Camp Nou per 2-0 en el curs 2000/01.

Per la seva banda, Zubizarreta i José Manuel Reina van estrenar-se amb empat. L’actual director esportiu del Club va empatar 1-1 al Bernabéu, mentre que Reina, actualment al Bayern de Munic, va tancar el seu debut en un Clàssic amb un 2-2, també a domicili, en el curs 2000/01.

Els altres cinc debutants en Clàssics no van tenir sort en la seva estrena. Carles Busquets (5-0 la temporada 1994/95), Arnau (3-0 la 1999/2000), Vítor Baía (2-0 la 1996/97), Bonano (2-0 la 2001/02), tots ells a domicili, i Valdés (1-2 en la 2003/04), van tancar amb derrota les seves estrenes.

Aquest dissabte, Claudio Bravo, Ter Stegen i Masip provaran d’estrenar amb bon peu les seves participacions en els Clàssics de Lliga en el Reial Madrid-Barça que es disputarà al Santiago Bernabéu.Porters sense Clàssics de Lliga

Durant els últims anys també hi ha hagut porters que han defensat la porteria del Barça que, per diversos motius, no han arribat a jugar un Clàssic de Lliga. Unzué, Lopetegui, Angoy, Enke, Rubén, Miño, Jorquera, Oier i Pinto no es van arribar a estrenar en un Clàssic domèstic, tot i que alguns d’ells sí que ho van fer en altres competicions.

Tornar a dalt