Els barcelonistes que han jugat al Sao Paulo

Els barcelonistes que han jugat al Sao Paulo

Da Silva, Edmílson, Belletti i Rivaldo van jugar en algun moment al club paulista

El fitxatge de Douglas, provinent del Sao Paulo, porta a col·lació els jugadors del club paulista que han recalat a Can Barça. Els primers brasilers a aterrar al Club procedien majoritàriament del mateix equip: el Vasco Da Gama de Rio de Janeiro. No obstant això, amb el temps van anar arribant jugadors de bona part dels clubs carioques més destacats.

El primer jugador del Sao Paulo a aterrar a Barcelona va ser Wálter Machado Da Silva, el '9' del Brasil al Mundial del 1966 que va guanyar Anglaterra. Da Silva jugava llavors al Flamengo -i abans, al Corinthians-, però havia debutat el 1956 al Sao Paulo, equip en què va jugar dues temporades abans de ser traspassat. Va debutar amb el Barça el 28 febrer 1967 contra el Feyenoord al Camp Nou en un partit amistós. Des del 1962 a Espanya estava prohibit importar jugadors estrangers, i per aquest motiu Da Silva només va jugar partits d'exhibició, un total de 14.

El Club no va tornar a contractar jugadors que en algun moment haguessin jugat al Sao Paulo fins al curs 2004. José Edmílson Gomes i Juliano Belletti es van incorporar a l'equip al principi de la segona temporada de Frank Rijkaard a la banqueta. Edmílson, un migcampista de caràcter defensiu, va començar el seu camí al Sao Paulo el 1994 i va aconseguir guanyar una Lliga paulista, una Copa Conmebol i dues Recopes Sud-americanes. Després de jugar a l'Olympique de Lió va fitxar per l'equip blaugrana, i va alçar la mateixa temporada el seu primer títol de la Lliga espanyola, encara que ell no va poder disputar la segona part del curs a causa de les lesions.

Un altre paulista il·lustre, Belletti, va ser presentat com a barcelonista el 22 de juny del 2004. El 17 maig del 2006 va marcar l'històric 2-1 que donava la segona Lliga de Campions al FC Barcelona i que el va donar a conèixer com l'Heroi de París en les seves temporades amb el conjunt culer. Va rellevar, així, aquell històric gol de Ronald Koeman a la primera Lliga de Campions del Club.

Vitor Borba Ferreira Gomes, Rivaldo, també va recalar al Sao Paulo, però després del seu èxit blaugrana. El gener de 2011 el Sao Paulo va anunciar el fitxatge de Rivo, Pilota d'Or del 1999, però pocs mesos després es feia pública la seva imminent sortida del club. L'arriba de Douglas torna a traçar vincles entre l'històric club paulista i el Barça.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut