El sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions, en deu dades

El sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions, en deu dades

Repassa les dades curioses que ens ha deixat el sorteig de la Lliga de Campions
  • El Barça comença i acaba a casa. Els blaugranes debutaran a la Lliga de Campions al Camp Nou davant l’APOEL de Nicòsia i tancaran la fase de grups també a casa, en aquest cas davant d’un dels rivals més durs del grup, el París Saint-Germain.
  • Dos precedents recents amb el París Saint-Germain. El Barça s’ha enfrontat tres vegades amb el club francès en els darrers anys. Primer, en un amistós la pretemporada 2012/13, amb gols de Rafinha i Leo Messi. Posteriorment, tots dos conjunts es van creuar als quarts de final de la Lliga de Campions.
  • De nou a Amsterdam. Com aquest any, la fase de grups de la temporada 2013/14 també va enfrontar els blaugranes amb l’Ajax d’Amsterdam. En aquella ocasió, el Barça va golejar els holandesos al Camp Nou per 4 gols a 0, tot i que va perdre a Amsterdam per 2 gols a 1.
  • Retorn a Xipre després de 18 anys. L’enfrontament davant l’APOEL de Nicòsia serà la primera visita a Xipre des del partit contra l’AEK Larnaca a la Recopa d’Europa de la temporada 1996/97.
  • La darrera participació de l’APOEL de Nicòsia en la fase final de la Lliga de Campions va ser la temporada 2011/12. Aleshores, l’equip xipriota va arribar a quarts de final, en què va ser eliminat pel Reial Madrid.
  • Vermaelen i Luis Suárez tornen a Amsterdam. Tant el central belga com l’uruguaià han militat a les files del club holandès. Vermaelen hi va estar durant quatre temporades, des del 2005 fins a l’estiu del 2009, quan va marxar a l’Arsenal. Luis Suárez, per la seva banda, va portar la samarreta del club d’Amsterdam durant quatre campanyes, del 2007 al 2011, abans de fer el salt, també, a la Premier League.
  • Luis Suárez podria debutar a la Lliga de Campions contra l’Ajax. Precisament l’uruguaià podria jugar els seus primers minuts a Europa contra el seu anterior equip el 5 de novembre, dia en què els blaugranes viatgen fins a Amsterdam en la quarta jornada de la fase de grups.
  • Jugadors que tornen al Camp Nou. Si Vermaelen i Luis Suárez tornen a Amsterdam, d’altres ho faran a Barcelona. Ibrahimovic, Maxwell i Motta tenen passat blaugrana. El suec va vestir la samarreta barcelonista durant la temporada 2009/10. Amb ell arribaria el brasiler Maxwell, que hi va estar tres anys. Un altre cas és Motta, que, procedent de les categories inferiors del Club, va quedar-s’hi durant sis temporades. Va coincidir amb Luis Enrique a la plantilla.
  • Entrenadors amb passat blaugrana. Laurent Blanc i Frank de Boer tenen passat blaugrana vestits de curt i ara es retrobaran amb el seu anterior equip des de la banqueta. El francès, ara entrenador del París Saint-Germain, va estar a les ordres de Bobby Robson durant la temporada 1996/97, mentre que Frank de Boer, ara tècnic de l’Ajax, va arribar al Barça l’any 1998 i en va marxar en finalitzar la temporada 2002/03.
  • Urko Pardo, porter de l'APOEL Nicòsia, va estar 8 temporades al futbol base blaugrana.
     
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut