fcb.portal.reset.password

Els quatre capitans del primer equip van ser formats al planter / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El FC Barcelona és el rei en la formació de jugadors a Europa. Això és el que publica aquest dimarts el diari francès ‘L’Équipe’, que recull un estudi elaborat per l’observatori de futbol CIES. Segons aquest informe, el club blaugrana és el que té més jugadors formats al planter a les cinc grans Lligues del continent. En té 43, 13 dels quals encara segueixen al FC Barcelona. La Masia mana.

L'estudi, que se centra en les Lligues d’Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia i Espanya, només recull aquells jugadors que han passat tres anys a les files d'un mateix club, siguin o no consecutius, i en les edats compreses entre els 15 i els 21 anys. El jugador, a més, ha d'haver realitzat una aparició en el campionat de Lliga des de l'inici de la temporada, o almenys, una en cadascuna de les dues temporades anteriors amb el primer equip d'un club professional.

Segueixen el FC Barcelona en aquest rànquing el Manchester United (36 jugadors), el Reial Madrid (34), l’Olympique de Lió (33) i el París Saint-Germain (32).

[[BOTOVERMELL::LLEGEIX++L'ARTICLE SENCER::http://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Le-barca-roi-de-la-formation-le-psg-5e/509230::HOR::NF::NO-TRACKING::::::]]

Tornar a dalt