fcb.portal.reset.password

Luis Enrique / MIGUEL RUIZ - FCB

Equip revelació. Novè classificat. Oportunitat als joves. Projecte esperançador. Futbol de toc. De moltes maneres es podria resumir la temporada que va realitzar el Celta de Vigo l’any passat de la mà de Luis Enrique. El tècnic asturià va revolucionar un equip que el curs anterior va estar a un pas de baixar a la Segona Divisió. La premsa gallega elogia el futbol de toc que va implementar a l’equip i la importància de jugadors com Rafinha, Fontàs i Nolito – tres exblaugranes – que van impregnar l’estil Barça al club gallec.

“El futbol que es va veure a Balaídos va ser del millor en el últims temps”. “Era un equip que assolia el rol de protagonista, tenia la possessió i atacava amb criteri alhora que obtenia un bon equilibri defensiu”. “Eusebio havia iniciat un estil similar, però l’asturià va evolucionar aquest model i el va fer triomfar a la Primera Divisió, una tasca gens senzilla”, afirma Xose Ramon Castro periodista de La Voz de Galicia.

Rafinha, el cervell celeste

La primera volta del Celta a la Lliga va ser un pèl irregular, però un cop Rafinha es va adaptar a l’equip es va convertir en una peça clau en l’engranatge constructiu del joc del club gallec: “La seva aportació va ser capital perquè l’equip funcionés i va determinar un punt d’inflexió”, recorda Xose Ramon Castro.

Jaime Conde periodista del Faro de Vigo reconeix que el club gallec va estar encertat en mantenir la confiança dipositada en el tècnic asturià quan l’equip va patir una crisi de resultats a l’inici: “Luis Enrique és un preparador amb caràcter, l’equip i el club no li discutia absolutament res i al final, el seu treball va donar els seus fruïts perquè va acabar la temporada de manera espectacular”. “Sense cap mena de dubte, Luis Enrique és un dels millors entrenador que ha passat per Vigo en els últims anys. Va ser capaç d’iniciar un projecte esperançador”.

El planter, protagonista

Una de les tasques de Luis Enrique que més va cridar l’atenció va ser l’oportunitat que va donar als joves del planter: “Jugadors com Jonny, David Costas i Santi Mina van tenir molt protagonisme tot i  tenir entre 18 i 20 anys”. “Fins llavors, els joves havien tingut poques oportunitats”, afirma José Luis Iglesias periodista de El Correo Gallego, que afegeix que “diumenge l’afició del Celta rebrà a la perfecció a Luis Enrique i reconeixerà tot el treball que va fer aquí”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();