Douglas Pereira, en deu dades

Douglas Pereira, en deu dades

Deu coses que has de saber del lateral brasiler, l’última incorporació del Barça

Douglas Pereira dos Santos (6 d’agost del 1990), la nova incorporació per a la temporada 2014/15, arriba a Barcelona per reforçar el lateral dret blaugrana. El brasiler va començar la seva carrera professional al Goiás i la va continuar al Sao Paulo, fins que ara creua l’Atlàntic per afrontar al Barça la seva primera aventura a Europa. Aquestes són les deu dades més rellevants del jugador:

  1. 24 anys. Douglas va néixer a Monte Alegre de Goiás el 6 d’agost del 1990. Malgrat ser molt jove, el brasiler és un jugador força experimentat. Ha militat en dos conjunts de la Serie A brasilera, el Goiás i el Sao Paulo, i ha disputat el Campionat Sud-americà amb el club paulista i el Campionat del Món Sub-20 d’Egipte.
  2. 212 partits disputats entre Goiás i Sao Paulo. Va començar la seva carrera al Goiás la temporada 2007/08. Allà hi va estar quatre temporades, fins que a l’estiu del 2011 va fitxar pel Sao Paulo, equip en què ha jugat les darreres tres campanyes abans de fer el salt a Europa. Entre totes dues entitats, el brasiler ha disputat un total de 212 partits: 132 amb l'entitat paulista i 80 amb el Goiás EC.

  3. Tercer equip de la seva carrera. Després de la seva dilatada carrera al Brasil, on ha militat en dos equips, el Goiás i el Sao Paulo, ara el jugador afrontarà una nova etapa en el que serà el seu tercer equip de la seva carrera professional, el FC Barcelona.
  4. Onze gols. Durant la seva etapa com a professional Douglas ha marcat onze gols, sis amb la samarreta del Sao Paulo i cinc amb el seu primer equip, el Goiás.
  5. Quatre títols al seu palmarès. Douglas acumula quatre títols a les vitrines. Fa dos anys el lateral brasiler es va proclamar campió de la Copa Sud-americana amb el Sao Paulo, i l’any 2009 va aconseguir la Lliga Estatal de Goiás, el Campionat sud-americà Sub-20 i va ser subcampió del món amb la selecció Sub-20.
  6. Sisè lateral brasiler dels darrers deu anys. Abans de Douglas, han estat molts els jugadors que han ocupat els laterals blaugrana. El precedeixen Belletti, l’heroi de París, Sylvinho, que va estar cinc temporades a Barcelona, i Maxwell, procedent de l’Inter de Milà. Ara compartirà vestidor amb Adriano i Dani Alves, encara a la disciplina blaugrana.
  7. Cinquè brasiler de la plantilla. El jugador compartirà vestidor amb altres compatriotes seus, concretament cinc: Neymar Jr, Adriano, Dani Alves i Rafinha.
  8. És el cinquè jugador que ha dut la samarreta del Sao Paulo i del FC Barcelona. Da Silva, Belletti, Edmílson i Rivaldo, tots ells brasilers, són altres jugadors que han vestit ambdues samarretes, tant la del club paulista com la blaugrana.
  9. Setè fitxatge de la temporada. Douglas s’incorpora aquesta temporada a la disciplina blaugrana, però no ha estat l’únic. El brasiler se suma a les incorporacions de Ter Stegen, Claudio Bravo, Mathieu, Vermaelen, Rakitic i Luis Suárez, a més del retorn de Rafinha i la incorporació de Masip al primer equip.
  10. Cinc temporades. Douglas signarà el contracte que el vincularà amb el Barça per als propers cinc anys, fins al 2019.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut